22.12.13

Microsoft dodaje 20GB memorije za sve za jednu godinu besplatno

Microsoft-SkyDrive

Microsoft dodaje svakom korisniku trenutno 20GB memorije na postojecu memoriju koju ima na svom SkyDrive-u. SkyDrive je potcijenjena funkcija u Windows operativnom sistemu jer ga ljudi ne koriste dovoljno koliko bi trebali. SkyDrive je mjesto gdje pohranjujete podatke besplatno, svaki korisnik ima 7GB uz svoj Windows Phone. Prosle godine je Microsoft vjernim korisnicima (onima koji su i koristili SkyDrive ostavili memoriju na 25GB dok su ostalima smanjili na 7GB).

Sada ova akcija dodaje na vasu memoriju 20GB besplatno sa vaucerom kojeg ce te dobiti na vas email, morate samo kliknuti na zeleni tekst u email-u gdje pise da akcija traje do 31. januara. I odvest ce vas do stranice gdje se povecava memorije na Sykdrive i dodat ce za vas 20GB i vidjet ce te rok trajanja od 1 godinu.

Sa Skydrive-om npr. mozete sve vase slike, video zapise, dokumente sa telefona automatski snimati u pozadini na SkyDrive te ih koristiti na bilo kojem Windows racunaru ili tabletu, bez ikakvog prenosenja kablovima itd.

7 komentara :

  1. Da li je dobro koristiti ovaj sky drive u kontekstu da ce mi drasticno povecati onaj "other" file? I da li ce GDR3 konacno resiti ovo pitanje?

    ReplyDelete
  2. Nece direktno Skydrive povecati tu memoriju koja je na telefonu to ce ti uraditi sve sto imas na telefonu, od mapa, do internet saobracaja, aplikacije, slike, to je kao temporerna memorije telefona da bi radio brzo, umjesto da nesto skidas nanovo to stoji tu i "skine" se iz foldera koji se zove "other", Ali u GDR3 su dodali da ga mozes izbrisati, mislim sve iz njega. GDR3 ima poboljsan sistem sta dolazi u taj folder i kako sve radi. Osim toga mozes u GDR3 vidjeti svu memoriju lijepo na sta je koliko potroseno.

    ReplyDelete
  3. Da moze se izbrisati to "privremene datoteke" (Temporary Files) ali to i nezauzme puno mjesta kao ono "drugo" (other) a to se nemoze izbrisati. Mislim da je Alex mislio na to

    ReplyDelete
  4. Chuck Norris ima 2mb u other storage-u :D

    ReplyDelete
  5. Moze se izbrisati other storage. Nokijina aplikacija za memoriju pregleda memoriju u napise tako other storage, dok windows phone aplikacija (isto u postavkama) vidi svu tu other storage memoriju kao temporerne podatke i oko 300-400 uvrsti cak u sistem koje ne smijes ni brisati i koje su uvijek prisutne. U gdr3 ako odes provjeriti memoriju sa internom aplikacijom, a ne nokijinom onda mozes kliknuti na onu lajsnu i provjeriti pojedinacno koliko sta trosi. Skroz na dnu toga kod mene pise 2GB temporerne memorije (toliko mi cita nokijina aplikacija kao other storage). I ima tipka pomocu koje izbrises, ali ne brise odma nego traje do slijedeceg ciklusa kada pozadinski agent izvrsava zadatke ostalih aplikacija. To je odprilike jednom u 30min. I kada kliknes da izbrises other storage spadne na 200-300mb ker ta aplikavija ne zna da su to sistemski podatci koji su uvijek prosutni.

    ReplyDelete
  6. Evo i fotografija da pokazem. i tacno ovoliko iznosi "other storage" u Nokijinoj aplikaciji za memoriju. Po meni je bolja ugradena varijanta pregleda memorije nakon GDR3

    ReplyDelete

Ostavite komentar