20.12.13

AT&T pusta Lumia Black nadogradnju u opticaj

Bb4c3y5IAAAC0Q1_thumb

Mrezni operater AT&T danas je oficijelno pustio Lumia Black nadogradnju za Nokia Lumia 1020 telefone. Uz Lumia Black naravno su pustili zajedno i GDR3 i ide kako smo i ocekivali u paketu. Osim toga su pustili i jos jednu manju nadogradnju za Nokia Lumia 1520 telefone.
Nokia Lumia Black za Nokia Lumia 1020 donosi:
  • zakljucavanje orijentacije zaslona.
  • gasenje aplikacija pomocu “X” u multitasking-u.
  • posebni zvukovi za notifikacije se mogu pustati ako aplikacija dopusta, osim toga posebni zvukovi se mogu namjestiti za sms, email i druge stvari za svakog kontakta pojedinacno.
  • Najnoviji Glance screen koji ima sada i notifikacije na sebi o propustenim pozivima, sms, email ili koje vec aplikacije vi odaberete u postavkama.
  • Bluetooth 4.0 LE koji smanjuje potrosnju baterije dok je konektovan
  • Poboljsanja na kameri uz mogucnost snimanja u RAW (DNG) formatu, poboljsanja na bateriji i na drugim stvarima.
Postoji nade da ce sada i ostali svi dobiti Lumia Black nadogradnju jer AT&T je bio poznat po tome da inace kasni sa nadogradnjama po nekoliko mjeseci ili cak godinu! Ako bude novih vijesti ovdje ce te prvo saznati.

18 komentara :

  1. Hoce li za nas lumiase 920 biti uskoro kakvih radosnih tipa update sofrvera, GDR3 itd. Da se barem pozitivno nadamo

    ReplyDelete
  2. Da li će biti sa ovim azuriranjem mogucnost da se postavi vise tilesa u jednom redu? :)

    ReplyDelete
  3. Ne, to ce samo moci uredaji od 5" pa na dalje tu je nokia lumia 928 a bilo je to u testiranju i na manjim uredajima pa se nije mocrosoftu svodjelo ali ko zna mozda kasnije jos dodaju... Prica se da ce dodati slijedece godine

    ReplyDelete
  4. Moguce je, jer kako vidimo gdr3+lumia black je spreman i zavrsen. Dok ga lumis 1020 dobija. Mogu i nama tako svakog dana pustiti... Posebno onima koji imaju otkljucan telefon koji nije vezan za mobilnog operatera.

    ReplyDelete
  5. Šteta
    Na Lumiji 920 bi to lepo stajalo :/

    ReplyDelete
  6. To mnogi kazu, ja sam isprobao sa slikom da vidim kako izgleda. Skini sebi onaj novi Start zaslon kao sliku, neciji screenshot sa WP8 ko ima recimo 1520 ili slican telefon pa vidi kolike su live tiles. vecina oni mali je premala onda. Mozda zato Microsoft i nije zelio to uraditi. I kada postavis 6" zaslon sa vise live tiles i 4.5" lumia 920 onda bi smjesno izgledalo, ovako kako su napravili bit ce priblizno slicna velicina na 6" i na 4.5" od Live tile. evo pogledaj sliku ispod pa vidi da su srednje i male i velike priblizno iste. A ako bi uveli da smanje svaki Live tile sada onda bi izgledalo cudno da uredaja na uredaj. Pored cinjenice jeli se uopste moze koristiti...

    ReplyDelete
  7. a evo slike gdje sam ja isprobao postaviti sliku na svoj zaslon od novog Start zaslona i izgleda ok uzivo ali za koristenje nije bas ok. mala slova, mali nazivi, sve bi morali praviti onda nanovo razvijaci a i microsoft.

    ReplyDelete
  8. Moramo uzeti vece uredaje i rijesen problem :) a vidis i sam da su slova na kalendaru npr, previse sitna.

    ReplyDelete
  9. Mozda bi bilo ok na Ativ S, ekran je 4,8 inca. Ne znam da li je u planu?

    ReplyDelete
  10. Je li se zna hoce li black biti dostupan za lumiu 520? Jer je ipak low mobač, spominjete samo vise serije

    ReplyDelete
  11. za Samsung Ativ S ima hack koji to omogucava. Nije bilo u planu za Samsung ali moguce je napraviti. Pisao sam o tome nedavno na stranici...

    ReplyDelete
  12. Ako odes na lumia 520 u postavke i ima ono feedback, tu ucestvujes i das svoj feedback i ocijenu nokiji i imas veliku sansu da dobijes Lumia black prije ostali. oni ti posalju email da si ucestvovao i kao "bil volio da isprobas Lumia Black" oni s tim testiraju tu nadogradnju bas na Lumia 520. I ako sve prode kako treba dobit ce je i Lumia 520. Mislim samo da nece dobiti Glance screen.

    ReplyDelete
  13. Dragan Jovanovic22 December, 2013

    Pozdrav svim zaljubljenicima u WP, evo posle LG Optimus 7 I Samsung Omnia 7, predjoh na WP 8 I Nokia Lumia 820, zanimam me da li ce sve Lumie na WP 8 dobiti GDR 3 update I one koje Su sa nasih mreza, tipa Vip Srbija, Hrvatska... Pozdrav

    ReplyDelete
  14. Vjerovatno da hoce, isto kao i gdr2 sto su dobili.

    ReplyDelete
  15. Dragan Jovanovic22 December, 2013

    Zahvaljujem i bravo za app

    ReplyDelete
  16. nema na cemu, a uskoro obje aplikacije dobijaju nadogradnje vece (WP Novosti kao i Prognoza)... uskoro clanak o tome.

    ReplyDelete
  17. Dragan Jovanovic27 December, 2013

    http://discussions.nokia.com/t5/Software-Updates/lumia-820/td-p/2276357

    ReplyDelete
  18. Da t osamo potvrduje da ce doci, to se znalo vec 99.9% samo je pitanje dal ice modeli kao Lumia 520 dobiti, ali u testiranju je i za njih trenutno Lumia Black. I postoji velika sansa da hoce dobiti.

    ReplyDelete

Ostavite komentar