17.12.13

Prognoza aplikacija ima novu nadogradnju

prognoza setup
Prognoza aplikacija je moj projekat manji u zadnje vrijeme i evo vec 17 dana je online i vec druga nadogradnja od sada je dostupna. Nazalost certifikacija ne ide dovoljno brzo koliko bi ja zelio, ali zato svaki put ima neki novosti.

U ovoj verziji je dodano:
  • stranica sa postavkama gdje imate razne mogucnosti postavljanja aplikacije po zelji.
  • izbor izmedu dvije razlicite teme kome su dosadile slike u pozadini ima “modernu” temu.
  • nove ikone za izbor kome su “metro” ikone dosadile ima sada nove inspirisane od HTC sense ikona i po zelji korisnika.
  • uz to imate izbor jeli zelite da se vrijednosti prikazuju u Celzijus ili Fahrenheit jedinici.

U ovoj verziji su naravno nastale tako i greske nove koje nisam mogao predvidjeti ali koje su vec rijesene i u slijedecoj verziji ce biti ispravljene. Osim toga radim punom parom na Live Tile za Prognozu, a kako neki znaju i za WP Novosti aplikaciju. Za WP Novosti sam uspio i uskoro ce biti Live Tile sa notifikacijama (trenutno je u testiranju i sve radi kako treba). A plan mi je uskoro to zavrsiti i za Prognozu.

Evo sada par novih fotografija sta ce biti u ovoj novoj verziji koja je dostupna od sada, ispod na slici vidite “modernu” temu sa i bez alternativnih ikona. Izbor je vas, uzmite ikone ili temu koju zelite.

Prognoza sa alternativnim ikonama

Moderna tema kako vidite uzima vasu boju koju odaberete u telefonu i koristi i nju za glavne vrijednosti u aplikaciji.

Slijedece sto imam u planu jeste Lockscreen tj. slike kada je zakljucan zaslon vaseg telefona da na njima pise trenutna temperatura ili prikaz temperatura slijedecih dana. Osim toga radim vec na offline modusu koji su korisnici trazili tako da mogu citati vrijednosti i kada nemaju internet (naravno samo ako su prethodno ucitali vrijednosti otvaranjem aplikacije). To i mnogo vise vas ceka uskoro. Za sada uzivajte u ovoj verziji.
Prognoza aplikacijaPrognoza
od: Dino Borogovac
Verzija: 1.0.7.1
Cijena: Besplatno

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar