1.5.16

Lumia 950 i 950XL već u narednom buildu mogu dobiti double tap to wake

Windows 10 setup novi 12

Prema informacijama Dr. Windows web stranice Microsoft već testira interno dupli pritisak za buđenje (double tap to wake) telefona jer ta funkcija nedostaje kod novih Windows 10 Mobile modela kompletno. U specifikacijama uređaja je pisalo, posebno kod Lumia 950/950XL da imaju tu funkciju pa je povučen taj opis.

 

Po nama problem nije toliko veliki da ovoliko dugo traje da se ugradi ali za korisnike jeste sigurno jer su to očekivali da na flagshipu imaju iste funkcije kao i na flagshipu prethodnom kao Lumia 930, 1520. Jedino problem oko ove funkcije jeste što je ona na starijim modelima bila ugrađena pomoću posebne aplikacije u postavke. Ta aplikacija je napravljena za WP8.1 i vjerovatno su naletjeli u probleme sa prijevodom koda na Windows 10 Mobile, ali ipak se po nama moglo to staviti u fokus malo više kako bi korisnici dobili tu funkciju što prije.

 

Gabriel Aul je čak pozvao Windows 10 Mobile korisnike da u povratnim informacijama glasaju za ovu funkciju jer možda već zna da će stići pa bi tako mogli reći kako su veoma brzo ugradili na zahtjev korisnika. U zadnjem periodu smo vidjeli kako su funkcije kao zaslon, mreža, info zaslon i druge iz WP8.1 postavki portirali na Windows 10 Mobile i uspješno ih ugradili u ostale postavke umjesto pod “extras”.

 

double_tap_to_wake

 

Iznad vidimo i zaslon sa Lumia 950XL koji je dobio drwindows.de. Korisnici koji su nadogradili svoje uređaje sa WP8.1 na 10 vide ove iste postavke ali Lumia 950 i 950XL korisnici ne jer još nisu podržani. Uskoro će se to izgleda promijeniti i najkasnije vjerujemo da uz oficijelnu nadogradnju Anniversary tj. krajem jula korisnici na tim uređajima mogu imati ovu funkciju. Ko ne može čekati mi ćemo vas obavijestiti kada stigne na Windows Insider build kako bi mogli koristiti ovu funkciju ako je vam neophodna.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar