3.5.16

CatBlock ekstenzija za Microsoft Edge koja blokira reklame

CatBlock extenzija

Prva ekstenzija koja je nama poznata i koja blokira reklame je dostupna za Microsoft Edge*. Microsoft je nedavno predstavio tek preglednu verziju ekstenzija za svog novog web preglednika koji može koristiti ekstenzije veoma slične onima na Google Chrome, zapravo se u pozadini ekstenzije većina isto odvija na ova dva web preglednika.

 

snip_20160503005543

 

CatBlock je zanimljiva ekstenzija i nije još javno u trgovini ali dobra strana Edge-a je što se mogu ekstenzije instalirati i bez trgovine. Ekstenziju možete preuzeti ovdje na GitHub stranici razvijača. Instalacija je prilično jednostavna, nakon preuzimanja zip datoteke otvorite je i smjestite podatke negdje na sigurno mjesto > otvorite mapu i dupli klik na .cmd fajl koji je u mapi, nakon toga otvorite Edge i “…” meni > ekstenzije >i selektirajte mapu glavnu od ekstenzije koju se maločas ispakovali i učitajte je kao i svaku drugu ekstenziju za Edge.

 

snip_20160503005600

 

Ekstenzija CatBlock ima takav naziv jer umjesto reklama može prikazati fotografije mački, ali se ta opcija može ugasiti naravno. Pored toga možete napraviti i spisak web stranica gdje trebaju reklame biti ukinute i čak ima spisak od AdBlock od stranica i reklama koje su inače blokirane. S ovom ekstenzijom imat će te utisak kao da koristite AdBlock plus.

 

*Dostupno za Windows 10 sa verzijom 14291 (Redstone), trenutno samo u Windows Insider programu ali krajem jula stiže kao Anniversary nadogradnja za sve Windows 10 korisnike.

 

izvor: MSPU

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar