19.5.16

Windows Kamera aplikacija će uskoro dobiti integriranu Panorama funkciju

Windows Kamera aplikacija

Microsoft je prilikom prvih verzija Windows 10 Kamera aplikacije obećao da će dodati sve što korisnici vole na Lumia Camera aplikaciji jer će ugasiti iste i to se i dogodilo vremenom. To obećanje su ispunili jer su donijeli sve funkcije koje ima Lumia Camera za uređaje koje podržavaju određene funkcije kao rezanje fotografija iz videozapisa, biranje osvijetljenosti blica na krajnjoj fotografiji (naknadno podešavanje) i slične funkcije.

 

Ali korisnici su tražili nativnu panorama funkciju da ne moraju koristiti dodatnu aplikaciju kao što smo imali ranije na WP8.1. Tadašnja Lumia Panorama aplikacija je još u funkciji i može se koristiti i dalje na Windows 10 Mobile ali mislimo da će se više koristiti ako bude direktno integrirana u kameru kako pokazuju novi zasloni Windows Kamera aplikacije za Windows 10 od Windowsblogitalia.

 

Windows Kamera panorama

 

Na fotografijama zaslona vidimo panorama ikonu pored fotografija i videozapisa u Windows Kamera aplikaciji. Prema Windowsblogitalia panoramska se fotografija napravi tako što se pametni telefon drži uspravno te samo pomjera s lijeve strane ka desnoj.

 

Profesionalni fotografi inače panorame također prave u vodoravnom formatu jer je lakše spajati kasnije ivice fotografija kroz softver i kako bi smanjili zakrivljenja na fotografijama koje se vide na panoramama napravljenim vodoravno. cijela fotografija će se uspravno koristiti na krajnjoj fotografiji što dalje rezultira da se vidi više na fotografiji nego na metodi sa vodoravnim načinom. Ne znamo još da li će biti i vodoravni način držanja telefona kako bi se pravile panorame.

 

Windowsblogitalia dalje piše da trenutna verzija do koje su oni došli radi za sada samo na Lumiji 950/950XL. Ovu verziju aplikacije će vjerovatno dobiti prvo Windows Insajderi na testiranje i nakon određenog perioda kada bude spremna vjerovatno i ostali korisnici.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar