4.5.16

Vine aplikacija dostupna za Windows 10 PC/tablete

Vine-image-4

Vine je danas pustio univerzalnu aplikaciju za Windows 10 u vidu PC i tablet verzije jer Mobile verzija izgleda još nije spremna, slično kako je bilo i sa Twitter aplikacijom. Inače je Vine u vlasništvu Twitter kompanije pa izgleda da je ista ekipa radila na ovoj kao i na Twitter aplikaciji.

 

Vine-image-1

Vine je portal kratkih videozapisa koji opisuju mnogo iz života, od komedije preko muzike, sporta, a i u zadnje vrijeme dosta oko vijesti se objavljuje na Vine. Nova aplikacija za PC/tablete jeste napisana na principima i podlozi univerzalnih aplikacija ali izgled za Mobile verziju izgleda još nisu napravili pa ćemo na Mobile moći koristiti postojeću aplikaciju pod istim linkom.

 

Aplikacija podržava i nekoliko posebnih Windows 10 značajki kao:

  • Windows 10 Live Tiles
  • Adaptivni izgled koji se prilagodi svakom zaslonu
  • Obavijesti direktno u Action Center
  • Drag and Drop podataka direktno u aplikaciju

 

Vine app

Windows Phone verzija izgleda ovako.

 

Windows 10 verzija aplikacije naravno omogućava i da zalijepite vaše omiljene kanale ili račune na Start zaslon kako bi što brže došli do njih.  Zalijepljeni profili drugih korisnika tako će prikazivati zadnje objavljene Vines na živoj pločici u obliku fotografije. Vine za Windows 10 podržava i podizanje lokalnih videozapisa sa vašeg računara/tableta na Vine.

 

Preuzmite Vine aplikaciju ovdje.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar