3.5.16

Pin it – Pinterestova ekstenzija i prva u Windows trgovini

Pinterest ekstenzija

Windows trgovina na Windows 10 kao što smo ranije pisali ima mnogo više nego samo aplikacije za ponuditi. Pored aplikacija od ranih dana nudi i muziku pored videa i filmova, od skora i softver kao Office365 i u budućnosti Microsoft planira mnogo više sa trgovinom kao Win32 programe direktno iz trgovine i od danas imamo i ekstenzije za Microsoft Edge direktno u trgovini.

 

pin it - edge

 

Pin it je prva od njih i nije potrebno više da korisnici preko web preglednika traže, preuzimaju i instaliraju, to obavlja sve trgovina od sada. Microsoft Edge kao i svaka druga aplikacija može koristiti dodatke u ovom slučaju u obliku ekstenzije ali razvijači mogu objaviti razne sadržaje za vlastitu aplikaciju. Ekstenzije kako smo dodali u prošlom članku o CatBlock ekstenziji za Microsoft Edge dostupne su tek od verzije 14291 tj. Redstone – Windows Insider. Krajem jula stiže oficijelna nadogradnja pod imenom Anniversary update za sve Windows 10 korisnike koja će pored drugih novosti donijeti i ekstenzije Microsoft Edge-a za vas.

 

Ko ne zna o čemu se radi kod pin it, ekstenzija služi za lakše prikupljanje i objavljivanje na Pinterest. Pinterest je javni portal i vizualna bilješka ili bookmark za stvari koje vas zanimaju u životu, sa ovom ekstenzijom će te ih bolje bilježiti i pamtiti.

 

Ekipa iza Microsoft Edge je izjavila i da rade na ekstenzijama za Windows 10 Mobile Edge ali nemaju još termin kada da puste prvu verziju na testiranje.

 

Preuzmite Pin it ekstenziju za Windows 10 ovdje.

 

izvor: MSPU

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar