25.7.12

Veliki koraci unaprijed na domacem trzistu


IMG_1602

Windows Phone ide velikim koracima unaprijed u BiH sa svojom reklamom i prezentacijom, ovaj put sam slucajno na kiosku naletio na magazin “info” koji se inace bavi tehnikom i stvarima vezani za racunare, telefone i uopste gimike. Privuklo mi je paznju sto je pisalo na naslovnoj stranici “Windows Phone 7 aplikacije iz BiH” pored toga ugledao sam i Nokia Lumia 900 uredaj pod nazivom “najbolji mobiteli u BiH”. Nakon malo citanja ugledao sam visoko kvalitetne recenzije uredaja i visoki kvalitet pisanja clanaka. Svida mi se kako su domaci zurnalisti ipak realno ocijenili Nokia Lumia 900 uredaj, i nisu ga ni u kome pogledu blatili kako to znaju raditi mnogi jer licno koriste ili preferiraju druge telefone. Da se vratimo malo na pocetak pisanja, Windows Phone 7 aplikacije iz BiH, otvorio sam stranicu da procitam malo o njima jer imam zelju da pisem sto vise o domacim programerima. Sa domacim mislim na sve programere sa Balkana! Za sad smo stupili u kontak sa par o kojima cemo pisati u narednim clancima jer su zasluzili sto siru publiku i prezentaciju svojih radova. Neki
od tih programera su studenti sa TIF-a, dok su neki sa ETF-a. Mi se licno nadamo da ove aplikacije nisu samo studentski radovi i da kazemo “zadace” koje nisu nastale samovoljno nego iz zadatka radi fakulteta. Drago je nama vidjeti sto vise domacih programera i nadamo se da ce svi oni doprinijeti sto vecem broju domacih aplikacija i samim tim zadovoljstu korisnika Windows Phone 7 telefona. U “info” magazinu mozemo pogledati koje su oni odabrali i koje su vrijedne po njima recenzije. Mi cemo u narednim clancima pokusati ponuditi sve aplikacije tih domacih programera. I to cemo uspijeti u slijedecem principu, svaki programer ce dobiti za pocetak svoj clanak, uz taj clanak opisat cemo sve aplikacije njegove/njezine i molio bi da ako neko ima dalje kontakt informacije kako im se mozemo obratiti da nam posalju. Programeri su slijedeci: Haris Mujkic, Semin Alkic, Dragan Panjkov, Mursel Musabasic, Admir Harbas, Jelena Miodragovic, Mladen Papic, Samir Supcic, Bojan Milovanovic, Ranko Macanovic. Ili ako doticni programeri procitaju ovaj clanak neka se jave preko kontakt forme na blogu za dalju suradnju. Programere Nedim Laletovic i Branko Krstic, kao i Petar Paar nisam spominjao jer s njima imamo vec kontakta i dogovorit cemo se ili smo se vec dogovorili oko clanaka.

IMG_1606

3 komentara :

  1. Hvala na komentaru, kontaktirat cu ga uskoro. a kontakt forma je gore n astranici "O WP7 Novosti" tu ima formular za kontakt... Hvala jos jednom.

    ReplyDelete
  2. Dragan Panjkov: https://www.facebook.com/panjkov
    Semin Alkic: https://www.facebook.com/semin.alkic
    Admir Harbas: https://www.facebook.com/admir.harbas
    Jelena Miodragovic: https://www.facebook.com/jetzaperetza
    Ranko Macanovic: https://www.facebook.com/macanovic.ranko
    Haris Mujkic: https://www.facebook.com/MujkicHaris

    ReplyDelete
  3. Hvala na odgovoru, to sam trazio. :)

    ReplyDelete

Ostavite komentar