9.7.12

Izasli neki detalji o Windows Phone 7.8

Sa Ruske  (WP7Forum.ru) stranice nam stize vijest o nekim novim detaljima o Windows Phone 7.8 nadogradnji koju ce svaki dosadasnji Windows Phone dobiti i sta ustvari znaci 7.8 i koje funkcije donosi ili ne donosi.

Oni su dobili sljedecu sliku o razlikama izmedu funkcijama Windows Phone 8 i 7.8 na tabeli iz koje vidimo da ce ipak biti novih funkcija i za Windows Phone 7.8 ali ne mnogo. Dobit cemo npr DataSmart aplikaciju koja ce pratiti potrosnju internet konekcije i vjerovatno WiFi konekcije. Dok ce ta “aplikacija” biti ugradena u Windows Phone 8 uredaje. Tako i Skype ostaje nazalost samo aplikacija i nece biti ugradena u sistem. Vjerovatno radi sistema postoje ta ogranicenja.
wp78 feature set2
Citao sam na jednom forumu da je veoma mogucde kada izade Windows Phone 8 da ce neki pokusati to portovati na Windows Phone 7.5 uredaje, mislim i na Kernel a ne samo opticki isto da bude. Kada bude stigla ta mogucnosti dobit ce te prvi vijest preko naseg bloga! Ali vjerujem da je moguce uraditi jer drugi Kernel nije nista strasno, sa malo truda i rada sve se moze uraditi!
Ove novosti je objavila ta ruska stranica i samo su glasina, nisu potvrdene sa oficijelne strane, ali iz iskustva koliko su puta pogodili sa glasinama, moze im se vjerovati
izvor: WP7Forum.ru

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar