29.7.12

Balkan TV Guide i BiH News Hub aplikacije

Branko Krstic je prvi domaci programer cije cemo aplikacije prestaviti nakon clanka nedavno o prisutnosti Windows Phone 7 programera na nasim prostorima. Branko Krstic je iz Bijeljine i Microsoft Student Partner je i ide na Slobomir P Univerzitet. Njegova aplikacija s kojom je ucestvovao na naticaju FIT Coding Challenge zove se Balkan TV Guide i kao sto naziv sam kaze TV vodic je za Balkanske TV programe. Veoma korisna je aplikacija i moramo reci da je vrhunski programirana, sa dosta truda se radilo na vizualizaciji, a posebno vrijedno napomene je funkcionalnost aplikacije.

Screen Capture (17)Screen Capture (16)Screen Capture (19)
Screen Capture (18)Screen Capture (21)Screen Capture (20)

Aplikacija ima mogucnost lijepljenja pojedinih kanala na Start zaslon vaseg Windows Phone 7 uredaja, kako bi dosli odma do pregleda programa doticnog kanala. Stil aplikacije je veoma sofisticiran i lici nama na TV vodice koje vidimo po Europi u obliku novinskih izdanja. I pored toga imate teme koje mozete mijenjati u aplikaciji, pored standardne teme koju vidite na slikama imaju jos dvije, obje su podvodne teme. Sve u svemu aplikacija je veoma dobra i korisna pa ko gleda TV i zeli pratiti program i imati alarm o prestojecim emisijama koje volite gledati za njega je ova aplikacija “must have”.
Jedina mala zamjerka sto imamo jeste da aplikacija nije pratila Metro filozofiju dizajna. Tako su okviri zaobljeni umjesto cosckasti, dugmadi na zaslonu zaobljeni sa i dodatno sa “chrome uljepsani”, to su sve nekako iOS ili Android pravila dizaniranja, ali to ne kvari ipak kvalitet jedne sve u svemu dobre aplikacije. I iz zakonskih razloga moramo navesti opet da je Branko Krstic programer ove aplikacije ali posto je izadana preko "izdavacke" kuce Appamarket oni drze pravo na reklamiranju...
Balkan TV Guide aplikacija Balkan TV Guide
od Appamarket
Verzija: 1.0
Cijena: Besplatno


Marketplace Link

Druga njegova aplikacija je BiH News Hub, i iz njenog naziva takoge mozete izvuci o cemu se radi, aplikacija sluzi za pregledanje vijesti sa podrucja BiH, a i okolnih drzava. Sitni ali korisni gimik u aplikaciji je vremenska prognoza desno pored spiska clanaka. I nju vrijedi skinuti i ocijenite programera to je najbolja nagrada za svakog programera ;)

Screen Capture (17)Screen Capture (16)Screen Capture (19)

BiH News Hub aplikacija BiH News Hub
od Appamarket
Verzija: 1.0
Cijena: Besplatno


Marketplace Link

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar