21.7.12

Novi dizajn WP7 Novosti aplikacije

Pozdrav citaoci, zelim vam pokazati novi splash screen koji ce biti u verziji 1.6 nase aplikacije WP7 Novosti. Splash screen je onaj dio koji vidite cim pritisnete da otvorite aplikaciju. Uveo sam principe WP8 Start zaslona koji cemo svi dobiti uskoro! Ponavljam svi! jer sam juce citao na jednom Hrvatskom portalu da neki pricaju kako nece svi dobiti, a posebno oni sa prvom generacijom WP7 uredaja nadogradnju na Windows Phone 7.8. To apsolutno nije tacno! Ako znate imalo engleski jezik, provjerite malo bolje sto ste procitali kao izvor ili culi. Na prvoj prezentaciji Windows Phone 7.8 koja je bila poslije prezentacije Windows Phone 8 operativnog 20. juna. posebno su napomenuli 7.8 start zaslon i da ce ovaj Start zaslon, a samim tim i Windows Phone 7.8 doci na sve uredaje! A ne selektivno kako to misle neki ljudi! I ta nadogradnja nece doci kao dosadasnje preko mobilnog operatera na Zune nego direktno od Microsoft-a ce te poziv dobiti da prikljucite na Zune. Ja inace ne bi mijenjao svoje aplikacije pocetni zaslon da nisam siguran u to.

Dosta o tome sad, sad mala uporeda starog i novog splash screena. koji je bolji za vas? Sta vi mislite? podijelite slobodno misljenje u komentarima jer vi ste ti koji koriste aplikaciju!

SplashScreenImage stariSplashScreenImage
Lijevo vidite trenutni, a desno iz verzije 1.6 nase aplikacije. Osim ove promjene cekaju i jos druge promjene direktno u aplikaciji, a koje su vezane za dizajn.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar