17.7.12

Snimanje Zaslona dolazi u Windows Phone 8

Kako citamo na par stranica prica se o tome da li ili nece doci opcija snimanja zaslona vaseg telefona u Windows Phone 8 operativnom sistemu. Mi bi podrzavali takvu opciju jer bi olaksalo svima koristenje sistema i plus bi se ljudi mogli slikama izraziti ako imaju neku gresku, kvar ili manu na operativnom sistemu. Tako da bi i Microsoft profitirao samo od ove opcije. Kako pise na blogu koji smo procitali ova opcija bi bila omogucena kombinacijom pritiska na start i drzanja te tipke i tipkom za fotografiranje, mada to nekako i nije moguce jer tipka Start ce vam odma upaliti opciju "Tell me" koja je veoma korisna za govorne upute i nece se ona niposto skloniti s tog mjesta Start tipke radi snimanja zaslona.


Pored toga blogovi kao sto smo i mi koristimo tu opciju pomocu aplikacija koje programeri naprave, a koje nisu na marketplace-u. Tako da ako nemate otkljucan telefon nemate mogucnosti snimanja vaseg zaslona. Mi koristimo tu opciju da bi vama prikazali detaljno i vjerodostojno aplikacije i uopste Windows Phone operativni sistem. Zamislite kako bi bilo da svaku aplikaciju moramo crtati za vas? Ili da mozemo samo koristiti slike koje je programer napravio u emulatoru, znaci na svakom blogu bi bile iste slike jer su sve od istog programera (ako pricamo o jednoj aplikaciji).

Zamislite kako bi opisali nekome u Microsoftu kvar ili gresku na operativnom sistemu bez fotografije? A i niste neki strucnjak u Windows Phone-u. Ova opcije snimanja bi bila minimalno sta Windows Phone moze uraditi kao sljedeci korak evolucije svoje.

Izvor: WPDang

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar