12.7.12

Track my Life aplikacija

IMG_1592 2Zelim vam prestaviti jednu zanimljivu novu aplikaciju! Zove se Track my Life i radi ono sto mozete i zamisliti iz naslova, prati vas “zivot” ili bolje receno trag vasih GPS zapisaka. Ova aplikacija koristi vec postojece zapiske koje Windows Phone 7 svakako uradi i memorise u pozadini, tako da ih predoci vama na karti i veoma precizno pokaze gdje ste bili, koliko dugo, i koliko puta je aplikacija (tj. Windows Phone 7) snimio vasu poziciju. Ja kako sam primjetio aplikacija radi kupi podatke svaki 20-30 minuta i pokaze vam na zivoj plocici da postoji novi podatak, a na pozadini zive plocice pokaze kilometrazu koju ste presli u jednom vremenskom razdoblju.

Pritiskom na tu jednu (pin) zakacku dobijete detaljnije podatke o tome kako se zove to mjesto gdje ste, koliko dugo ste na tom mjestu, kad ste prvi i zadnji put videni (zabiljezeni) na tom mjestu i koliko puta je svega aplikacija pokupila vasu poziciju i zabiljezila. Na tom istom listu imate opciju za mijenjanje imena pozicije i memorisanje.

77d8f143-f869-4981-bb81-729e3cf11e12242abe73-4476-4117-8e7d-cc472f9695dcb78e6e92-ab5a-43b2-80cd-92d0276f9f3b

Ja sam se cuo sa programerom na jednoj stranici i kaze da je verzija 1.9 vec prihvacena u windowsphone Marketplace-u i da ce biti u toku sljedecih 24h dostupna za download. U toj verziji je dodao mnostvo novih funkcija poput postavljanja biljeski manualno, sakupljanje vise biljeski u jednu, brisanje biljeski, skrivanje linija koja spajaju putanju kojom ste se kretali, dijeljenje na facebook-u. Tako da ovaj programer je bio veoma vrijedan u tome da pruzi nama svima bolju aplikaciju, i moram reci uspio je! Aplikacija je veoma dobra i korisna.
Za kraj moram napomenuti za sve one koji se brinu oko potrosnje ove aplikacije, mislim na potrosnju CPU u pozadini i samim tim i baterije, da nemaju razloga da se brinu jer aplikacija samo kupi podatke koje je vec vas telefon zabiljezio sam od sebe, aplikacija trosi bateriju jedino u to da prikaze te podatke. A kako istice programer za sakupljanje svih podataka u toku jednog dana potrosi baterije kao da jednom upalite zaslon da pogledate da li imate poruku ili propusten poziv.
Track my life aplikacija Track my Life
od Arein
Verzija: 1.8
Cijena: Besplatno


Marketplace Link

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar