21.6.12

Upoznajte novi Windows Phone 8!!!

Konacno vijesti i prvi utisci o Windows Phone 8, i prvije svega vijest za sve dosadanje korisnike: dobit cemo i mi svi jednu verziju Windows Phon-a novog, ali ne potpuno. to cu kratko opisati sada da se drzim kratko u ovom clanku, radi hardvera i mogucnosti nasih dosadasnjih uredaja mi necemo moci podrzati Windows Phone 8, mi cemo svi dobiti Windows Phone 7.8 jer kad malo razmislite mi nemamo niti dual core u sadasnjim uredajima, niti rezolucije vece od 480x800px, niti nas cipset podrzava Windows NT kernel koji ce biti u Windows Phone 8. Da to je isti Kernel kao u Windows 8. Samim tim ce biti dosta opcija novih koje nismo mogli ni sanjati, sada je Windows Phone na mjestu gdje su svi ocekivali da ce biti 2010.godine. ali nije moglo sve biti tada vec spremno za ovo jer su bili “novi” na trzistu i sa novim operativnim nisu htjeli promasiti previse.

10

Naime najvaznija vijest za sve koji imaju uredaje do sad, do jesena cemo dobiti svi verzije nove, i mozda cak i ranije ako neko sazna otkud ovim sad na prezentacijama, jer na Nokia Lumia 900 lijepo se vidi instaliran, nije neka fotomanipulacija. Tako da kako ja poznajem one vrijedne koji donose nama sve mogucnosti, tj oni developeri koji su spremni pokvariti svoj telefon da bi nama pruzili mogucnosti koje nismo imali. Oni ce nama omoguciti i mozda neku beta verziju prije izlaska Windows 7.8 za sve nas, jer ko ce cekati do jesena :)

Evo malo slika i kratki opsi za danas, nastavit cemo sljedeci put sa detaljnijim clancima jer trenutno nisam u mogucnosti pisati 3 4 clanka dnevno iako bi ja volio.

111214
132723
34

Kratak sadrzaj o ovom sto vidite na slikama:

Prva slika pokazuje Windows Phone korisnicki zaslon, ili Start zaslon. Tu odma vidite da mozete sad smanjivati svaku zivu plocicu ili je povecati na duplu, i osim toga sve su ipak zive i obavijesti stizu i na najmanje. Ona strelica desno ce nestati i onaj prazni prostor desno ispod te strelice takode. S tim ce zive plocice biti malo vece tako ce i ove najmanje biti malo vece nego 1/4 danasnjih plocica. Sad zive plocice ispunjavaju cijeli zaslon i ovako je trebalo biti od pocetka. Pored ovog dobit cemo i mi opcije ili vecinu kao Windows Phone 8, samo eto sto cemo biti uskraceni za neke opcije koje su vezane za hardver i koji nasi uredaji jednostavno ne mogu pokrenuti. Tako da sam ja sve u svemu zadovoljan jer nas nisu zaboravili i nakon dvije godine od prve verzije Windows Phone-a. Windows Phone 8 uredaji koji ce izaci u jesen ove godine ce imati dual core procesore, vise RAM-a, microSD slotove za memoriju i jos mnostvo novih stvari. Jedna od njih je npr da ce Skype biti ugraden u sistem i nece se razlikovati od obicnih poziva samo u jednoj stvari sto ce Skype pozivi ici preko interneta a ostali preko GSM kao i dosad.

Windows Phone 8 i Windows 8 ce biti uskladeni kao nikad dosad sto su b ili da uredaja uskladeni, o tome cemo u sljedecim clancima, budite uz nase vijesti i pokusat cemo sto vise informacija da vam pruzimo, sto prije!

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar