28.6.12

Tango nadogradnja za sve stigla!

Avatar klapce

Tango nadogradnja se pocela pojavljivati danas i neki su uspjeli uhvatiti URL do pojedinih dijelova koje nadogradnja korisiti preko Zune-a da bi skinula Tango na vas telefon i instalirala. To su takozvani .cab dijelovi pomocu kojih se vrsi nadogradnja. Na xda-developers forumu postoju “rasprava” o nadogradnji na *.8107 i u toj raspravi na jednoj stranici objavio je neko linkove do nadogradnje 8112 pa s nje dalje do 8773 sto je Tango.

Ja sam licno uspio nadograditi prvo sa 8107 na 8112 a sljedeca bi bila 8773 (Tango) ali imam neke manje greske pri slanju .cab fajlova koje moram ispraviti, fali mi i jedan jezik da bi to mogao pa cu sacekati dok ga ponude za download. Na forumu xda-developers imate sve potrebne alatke da to uradite sami, moram napomenuti da postoji rizik kao i u svake nadogradnje, ali ako ste vec radili sa .cab fajlovima onda nece biti problem za vas. Bitno je samo u folder staviti gdje je cab sender sve fajlove koji su potrebni za nadogradnju, pored njih sve jezike koje imate na telefonu, cab sender ce izvrsiti ostalo za vas. U cab senderu imate i opciju za snimanje backup-a tako da ako sta pogresite uvijek se mozete vratiti na stari backup.

Evo i link do foruma i clanka o nadogradnji, ovaj clanak prije je pokrivao i nadogradnje kao Mango pa i 8107 nadogradnje i tu imate sve .cab fajlove i jezike koji su vam potrebni.

izvor: xda-developers

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar