11.6.12

Jos 9 dana do “sneak peek” u San Francisku - ili bolje receno prezentaciji Windows Phone 8

zdnet wp summit one day inviteJos 9 dana je ostalo do prezentacije u San Francisku na koju je Microsoft pozvao da prezentuju buducnost Windows Phone-a. Svi koji se zanimaju za tehniku gledaju na taj dogadaj, iako licno ne vole Microsoft. Ima ih iz redova Apple-a, a i iz redova Android-a koji zele da bace oko na novitete iz Microsoft-ove kuce na novi Windows Phone 8. Ipak je Microsoft uspio da zaintrigira javnost o svojim produktima, pocelo se stvarati vrsta konzumacije kao kod Apple-a. Sjetite se redova kada je Ipod prezentiran, pa iPhone, pa drugi iPhone.

Sada Microsoft slicno radi sa Windows Phone, zajednica koja je stvorila Windows Phone i dovela ga do izrazaja kroz svoje pozitivne kritike. Uz ove kritike moram napomenuti da je Windows Phone visestruko nagradivani operativni sistem od pocetka svoje egzistencije (2010) pa do danas je pokupio nagrade za dizajn, a i za funkcionalnost na vecim samitima o elektronici. Tako je ove godine u PC Mag “Reader’s Choice” osvojio upravo Windows Phone nagradu za najbolji operativni sistem pored iPhone-a koji je imao isti broj bodova pa su podijelili prvo mjesto, a ziri je pohvalio novitet i uskladenost sa zivotima korisnika u WP7, bez distrakcije svakodnevnih aktivnosti! Kao i 2011.godine nagraden je od “Know your mobile” za najbolji operativni sistem godine. I jos se mora spomenuti da su korisnici Windows Phone-a najzadovoljniji kako smo vidjeli i mi sa nasim kratkim ispitivanjem na blogu.

Sta vi mislite da nas ocekuje na “sneak peek” u San Francisku 20. juna? Hoce li biti velikih promjena za Windows Phone, i hoce li biti za nas sve korisnike WP7 nadogradnja na WP8?

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar