3.6.12

Malo statistike oko nasih BiH korisnika WP7

Juce koristeci aplikaciju “I’m a WP7” sam otkrio finu statistiku za nasu regiju, koja izmedu ostalog kaze da 40% nasih korisnika posjeduje vec Mango nadorgradnju (sa ispravljenom greskom sa tastaturom koja nestaje sama) to je verzija 8107 dok u svijetu samo 32%. 24% koristi verziju 7.10.7720 dok u svijetu manje od 13%.

Zanimljiva statistika jer pokazuje da imamo vise novijih verzija i “srednjih” oko Mango nadogradnje nego prosjek u svijetu dok jos postoje kod nas i “negativi” kao sto je 8% koji jos ima NoDo (7392) dok je 6% sa PreNoDo (orginal verzijom) 7004, i 1% sa 7008 (orginal verzijom). Sta te ljude jos drzi na tim verzijama stvarno ne znamo, kad svi znamo koliko novih opcija i poboljsanja je doveo “Mango” prosle godine. Svakome savjetujem ako ima neka nadogradnja da je izvrsite. Evo i par fotografija o ovome sto sam gore spominjao. Medu tim slikama ima i “dokaz” za postojanje Apollo nadogradnje ili operativnog sistema i pise lijepo Windows Phone 8. Ja se samo pitam ako ova aplikacija moze ocitati i naci te uredaje mora da je uska povezanost izmedu Windows Phone 7 i Windows Phone 8. Samim tim i kompatabilnost. ali statistika nije sve jer u ovu nasu statistiku se ubraja samo 123 korisnika kako vidite dole na slici, i to oni koji su koristili ovu aplikaciju. Za sve ostale koji nisu nikad upalili ovu aplikaciju mi ne znamo i samo mozemo pogadati koliko ima kojih. Dok je u svijetu 313.000 korisnika ove aplikacije.

Screen Capture (88) Screen Capture (87) Screen Capture (76)
Screen Capture (90) Screen Capture (89) Screen Capture (91)

Zanimljiva statistika i oko boja koje koriste nasi korisnici u BiH. 35% ljudi koristi plavu (standardnu), 11% crvenu standardnu, 10% zelenu specijalnu (pure green), 8% limeta (dark lime), 7% braun, 7% mango, 5% teal (tamno tirkiz), 4% specijalno zelenu boju (slicna maslinastoj), 3% ljubicasto, 2% limeta standardnu, 2% specijalnu kao magenta boju, 1% tamno plavu, 1% tamno plavu druga varijanta, 1% koristi tamno sivu, 1% narandzastu (kombinacija izmedju crvene i mango) i 1% pink.

Koja je vasa omiljena boja na na Windows Phone-u ???

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar