1.6.12

Windows 8 "release preview” izasao

42581336Posto je nas blog vezan za Windows Phone operativni sistem i Metro interfejs, zelimo vas obradovati sa ovim! Windows 8 Release Preview je izasao i slobodan za skidanje. Radi se o posljednjoj verziji prije izlaska u produkciju i prodaju (RTM). Sinoc smo vec isprobali ovu noviju verziju i dosta su poboljsali spram Consumer Preview koji je bio dosad najnoviji. U ovoj verziji (8400) ima 14 jezika i mnogo drugih novih boja za koristiti, vise razlicitih tipova pozadina, i mogucnosti kombiniranja istih. Osim ovog aplikacije koje su u Metro stilu su doradene i skoro pa su gotove, dosta lice na aplikacije na Windows Phone-u npr. Messages aplikacija su poruke sa nasih WP7 uredaja, i kada udete u tu aplikaciju sve ce vam biti poznato! Mozete slati poruke isto kao i sa telefona, na Windows Live messenger, Facebook itd. Tako isto je i sa Email klijentom, sve je poznato po Windows Phone-u vec, sve je slicno i funkcionira jednostavno! Sto je jos bolje to su “kontakti” isti su kao i na telefonu, imate kontakte, a lijevo pored imate “novosti” gdje imate sadrzaj novosti sa vasih socijalnih mreza i mnostvo drugih stvari koje cine ovaj Windows 8 veoma dobrim.

 

windows-8-release-preview-start

 

Preporucujem svakome ko ima Windows Phone da instalira i isproba Windows 8 jer ta simbioza izmedju racunara i telefona nikad nije bila bliza. “Store” koji predstavlja Marketplace za aplikacije na Windows 8 je veoma dobro uraden, za sad ima podosta aplikacija, a oko duplo je novih u Release Preview spram Consumer Preview. Tako da vas ceka dosta novog da se otkrije. A za programere, Visual studio 11 je tu i moze se instalirati i dobijete 1 mjesec besplatno licenzu sa programiranje, a jos cekamo Windows Phone verziju koja ce vjerovatno biti besplatna.

 

A ono najvaznije sto smo cekali Internet Explorer je dobio Flash verziju ugradenu, znaci mozete pregledati sve stranice u flash-u preko Internet Explorera 10, iako je Microsoft dugo razmisljao hoce li dozvoliti plugin-e u Windows 8, za sad je ograniceno na Desktop verziju Internet Explorer-a 10, ali su zagarantovali da ce i Metro verzija dobiti svoj flash “plug-in”!

 

Download: Windows 8 release preview

Izvor: Microsoft

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar