14.6.12

Jos par fotografija Windows Phone uredaja uzivo, cak sa 54GB memorije!!!

vertu11Kako se blizimo polako sad samitu sve vise i vise se pojavljuje o Windows Phone 8, ovaj put imamo fotografije iz kine, sa stranice Wpxap.com koje pokazuju Windows Phone 8 operativni sistem, ili barem dio gdje je info. I vidimo u tom “Info” jasno Windows Phone 8.0 ukupan kapacitet memorije 54.72GB! a dostupna memorija 54.52GB. Verzija operativnog sistema je pokrivena ali vidimo da pocinje sa 8.0.**** prati znaci dosadasnju semu kao u Windows Phone 7 (7.0.****, pa 7.10.****). Posto je ovo samo prototip, tako navodi i izvor zato nema uredaj ni Hardverski broj, niti radio softver ni hardver verziju sto imaju nasi telefoni.

Ostale detalje ne znamo jos zasto su sakrili ako se vec ide  u javnost sa ovakvim slikama nema potrebe da se krije ista. Sa izvorne stranice vidimo i da ce Windows Phone 8 koristiti vise SkyDrive (oblak) nego do sad. Pored svega toga pise i o nadogradnji, i pise ovako “dosadasnji modeli svi mogu biti nadogradeni na WP8, ali sa smanjenim funkcijama.” Sa smanjenim funkcijama misle na zaslon i podrzavanje vecih rezolucija kada dosadasnji zasloni imaju samo 480x800px, i smanjenje funkcije kao NFC i drugih koji nemaju svi uredaji. Nadajmo se da je ovo tacno!

Telefon na ovim slikama je “Vertu” koji pripada Nokiji, ali jutros bar Nokia izjavila da prodaje ovaj dio kompanije jer im ne treba. A evo sad i slike:

vertu4 vertu5
vertu21 vertu31

Po slikama kako vidimo to je bas model Vertu. Ali model nije toliko bitan nego da po ovome vidimo da je rezolucija ostala ista 480x800px jer su slova jos uvijek ista kao na Windows Phone 7 i nisu nimalo ostrija, po ovome isto mozemo zakljuciti da cemo svi dobiti ovu nadogradnju.

U vezi memorije jos jedno objasnjenje, Postoje dvije ili tri teze o tome kako su nastale ove 54GB, neki kazu da je to 32GB uredaj (29.80GB tacnije) sa 25GB Sykdrive-a dobijate 54.80GB, ali nema svako 25GB memorije na Skydrive-u vise. Druga teza je da ima jednu vrste SD kartice koju su ubacili da isprobaju. Ali to cemo sve vidjeti kad bude sneak peek u San Francisku 20. juna.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar