4.6.12

Par novih informacija o samitu koji odrzava Microsoft 20. juna

zdnet wp summit one day invitePocetkom maja Microsoft je prestavio planove za dvodnevni samit u San Francisku. Tada su rekli da ce vise informacija biti dostupno kasnije, sad je doslo vrijeme “kasnije”. Neki su se zabrinuli da nije mozda odgoden samit ili nesto drugo jer do danas nije bilo detaljniji informacija o njemu. Danas su stigle dalje informacije i ne zovu samit vise samitom nego “sneak peek” tako su nazvali i prestavljanje Windows 8 prosle godine, ako se sjecate. Znaci nesto vece nam predstoji jer su iz obicnog samita napravili sad “sneak peek” sto na nas znaci kao “pogled na novosti”.

 

I na pozivnici sada vidimo da pise “A sneak peek of the future of Windows Phone”, znaci pogled u buducnost Windows Phone-a. A to moze samo biti jedno, i u pravu smo s onim o Windows Phone 8. Sad je 99% sigurno da ce prestaviti novi Windows Phone 8 uredaj i mogucu nadogradnju, nove sposobnosti kao rezolucije i druge hardverske komponente od dosadasnje poznatih.

 

Nekad u pocetku ove godine procurili su neki podatci o tome sta Microsoft zeli unaprediti na Windows Phone-u. Evo nekih od tih stvari:

 

  • Podrska visejezgrenim procesorima
  • Podrska 4 novih rezolucija
  • Podrska prosirenju interne memorije u smislu microSD kartica itd.
  • Podrska NFC-u
  • Nove sposobnosti pracenja konzumacije vise razlicitih spajanja na mrezu
  • Koristenje proxy servera radi brzeg dostavljanja stranica i sadrzaja u Internet Eplorer 10
  • Odvojena ali poboljsana Skype aplikacija, ali ne integrirana u sistem (ovo je cudno!)
  • Zamjena Zune klijenta na racunaru sa necim novim kao Xbox

 

Microsoft i dalje nije ni jednom jasno izjasnio da li ili nece biti nadogradnje moguce za dosadanje WP7 uredaje. Neki govore da je cak nevjerovatno da ce doci do toga. Ali ipak nije sigurno jer nemamo ni jedan realan izvor.

 

Osim ovog znamo jedino sigurno da aplikacije koje su napravljene za Windows Phone 7 ce biti podrzane u Windows Phone 8.

 

Za sve one koje vise zanima ostaje samo cekanje, iz tog razloga sam napravio tajmer koji ide unazad do “samita” ili kako ga sad zovu “sneak peek”.

 

izvor: ZDnet

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar