16.6.12

Sedmicni izvjestaj o novostima i glasinama

moj avatar sa telefonom i Windows Phone UI 2

Ove sedmice se vecina stvari dogadala oko Nokia uredaja i oko glasina oko Nokia kompanije. Prvo se pojavila Tango nadogradnja na Nokia Lumia 900 uredajima preinstalirana, pa je Nokia Lumia 900 stigla konacno u Njemacku i u prodaji je. Sljedeca vijest je isto tako vezana za Nokiju, a to je da su testirali uredaje sa dvojezgrenim procesorima i Windows Phone 8 operativnim sistemom. U ovoj sedmici se pojavile i prve slike uzivo Windows Phone 8 uredaja i operativnog sistema, isto je vezano za Nokiju jer je na uredaju pod imenom “Vertu” instalirana verzija Windows Phone 8, a Vertu pripada Nokiji! I to nije sve od Nokije, imamo vijesti koja je stigla sa njihove stranice “nokiainnovation.com” o Skype direktno ugraden u Windows Phone 8, i osim toga jos par drugih slika o kameri novoj i sustavu za mjerenje potrosnje interneta itd. Znaci ove sedmice Nokia sve radi da bi se pricalo o njima!

Pored svega toga u ovoj sedmici mi smo obradili i domace trziste malo, objavili smo dvije aplikacije Nedima Laletovica i informacije o njima.

Verzija 1.3 WP7 Novosti aplikacije je stigla i objavili smo je u jednom clanku, uskoro nakon toga smo dobili i App Hub profil na koji smo vec poslali oficijelno nasu aplikaciju i cekamo jos certifikaciju.

Ove sedmice su se pojavile i “greske” na facebook-u, naime nismo bili u mogucnosti koristiti niti integrirani facebook u “kontaktima” niti aplikaciju facebook-a. izbacivalo je greske i nije uopste moglo da sinhronizira sa profilom, ova greska se pojavila na cijelom svijetu pa je vjerovatno da su nesto radili oko dodavanja novih funkcija i mogucnosti jer uskoro dolazi i Windows Phone 8 i Windows 8 a oni koriste facebook integrirano u sistemu!

Microsoft konstantno radi na poboljsanju App Hub-a koji sluzi za podizanje aplikacija ili igara na Marketplace, bile te aplikacije za Windows Phone ili Xbox. Ove sedmice su na svom blogu izjavili da je App Hub dosta poboljsan te da ce aplikacje biti 20-30% prije objavljene nego do sad! Do sad je bilo vrijeme trajanja od objave aplikacije na App Hub pa do izlaska na Marketplace nekin 7-10 dana nekad je znalo trajati i samo 5. A ovim potezom kazu da ce biti jos brze pa cak i 2-3 dana.

I nastavljamo dalje vezano za Microsoft, u sljedeci ponedjeljak ce odrzati iznenadan sastanak u Los Angeles-u, Californija. A poziv je stigao od PR agencije Microsoft-a “Waggener Edstrom”, jos ne znamo o cemu se radi na tom sastanku, samo su napisali da je Microsoft Media dogadaj. Mi nagadamo da je moguca prezentacija Microsoft-ovog tablet racunara sa Windows 8 OS.

I da se vratimo na aplikacije opet, veoma poznata i popularna aplikacija “I’m a WP7” uskoro odobija veliku nadogradnju, sa verzija 3.11 na 3.12, ali ce u toj nadogradnji promijeniti naziv aplikacije u “Outsider” te ce izmjeniti izgled aplikacije, dok ce funckije ostati iste.

Toliko od nas u ovoj sedmici, ugodno citanje bloga zeli vam vas autor. Sljedece sedmice nas ceka dosta novosti i prezentacija, napominjemo Windows Phone 8 prezentacija, a u ponedjeljak dva dana prije te prezentacije Microsoft ima jos jednu prezentaciju!

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar