15.6.12

App Hub poboljsanja i do 30% brze aplikacije ce dolaziti na Marketplace

Microsoft se suocava sa naglim porastom programera u zadnje vrijeme i naglim porastom objavljivanja aplikacija, te iz tih razloga pocele su stvari da koce polako u procesu objavljivanja. Microsoft se odlucio da to malo poboljsa jer nece biti manje programera kada stigne Windows Phone 8 i kad prode jos malo vremena, nego ce biti vise!

image_thumb14

Objavili su clanak na svom blogu (Windowstemblog.com) clanak u kojem opirsno objasnjavaju da mijenjaju neke stvari u procesu objavljivanja aplikacije pa i signiranja i certificiranja sa strane Microsoft-a. Mijenjaju u tom smislu da ce stvari ici u slijedece vrijeme samo brze. Nakon dodavanja 17 novih zemalja spisku drzava koje mogu objaviti placene aplikacije sada imaju ukupno 36 drzave u kojima je to moguce. Sa tim prosirenjem zamislite koliko je novih programera doslo, pogotovo u regionima kao Brazil, gdje je broj stanovnika visetruko veci nego u drzavama na nasim prostorima.

Poboljsali su i nacin otkljucavanja telefona, prije su  npr. oni dijelili otkljucane telefone programerima, ti programeri su nakon nekog perioda bili zakljucani opet i nisu mogli otkljucati telefon preko App Hub sto je moguce normalnim korisnicima, to su sad radikalno promijenili, sada je moguce sa vec ranije otkljucanim telefonom opet otkljucati sa App Hub-om preko aplikacije koju ste instalirali uz Windows Phone SDK. Mozete cak otkljucati do tri uredaja.

Microsoft pise i da to nije sve, rade non stop na poboljsavanju App Hub-a da programerima bude ugodnije jer ipak nas (Windows Phone) Marketplace malo visi za ostalima, kada pogledamo njihove cifre, ali ipak vidimo kvalitetni sadrzaj naseg jer svaku aplikaciju Microsoft licno pregleda. Svaka aplikacija prolazi kroz niz testova i kriterije nisu male, nakon svega testiranja Microsoft instalita uzivo tu aplikaciju na telefon i isproba je, ako je sve ok onda se tek objavljuje u Marketplace-u.

Mi smo nasu aplikaciju objavili prije par dana i jos cekamo certifikaciju, aplikacija je vec signirana, nadamo se da ce se to desiti ovih dana! A vec uporno radimo na poboljsanju te aplikacije tako da bi slijedeca nadogradnja bila uskoro nakon objavljivanja aplikacije na Marketplace.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar