13.6.12

Izgleda prve Windows Phone 8 slike se pojavile

WP8 shotsWPCentral javlja da su pronasli slike sa stranice Nokia Innovation gdje se jasno vidi Windows Phone 8 zaslon. Skype integracija direktno u sistem, prijem Skype poziva kao i obicnih poziva, sto je veoma interesantno vidjeti da su timovi iz Skype-a i Microsoft-a radili nesto u zadnje vrijeme, zato i aplikacija Skype sama po sebi “visi” sa funkcijama za ostalim! Vidimo i nova “aplikacija” ili integrirani dio u sistem koji mjeri potrosnju internet konekcije, posebno one preko E, 3G, 4G itd. dok Wifi i nije toliko bitno.

Ostalo je jos 7 dana do Windows Phone 8 prestavljanja i kako vidim urednik Daniel Rubino koji je napisao ovaj clanak, zna nesto vise nego svi mi, u komentarima navodi da ima jos detalja ali kao ne moze ih prezentirati radi Microsoft-a iako bi volio . I kaze da ima jos mnogo toga sto se treba pokazati ali da sacekamo termin - 20. juni!

Pored ovih noviteta vidimo “RSCe” sto stoji za “Rich communicatin suite” (bogata komunikacijska komponenta), sto dalje znaci da ce pozivi biti obogaceni mnostvom funkcija tokom poziva, kao dijeljenje multimedijalnog sadrzaja tokom poziva! I izmjenjivanje drugih sadrzaja preko interneta tokom poziva. To je samo jedan primjer RSCe-a.

Dok na kraju vidimo i novitet u snimanju fotografija, skroz novi zaslon koji vidimo, lijevo imamo lajsnu koja nas posjeca na opciju sa kojim se moze zumirati, zamislite da lijevo stavite dva prsta i sastavite ih ili rastavite na zaslonu da bi zumirali unutra ili napolje. To nama prvo pada na pamet kad vidimo to pored onog desno sto vidi kamera iza. Desno na toj slici vidimo dugme za okidanje ali i ispod dugme koje se zove “lenses” ili objektivi ili sucelja. Sta Nokia i Microsoft pod tim podrazumijevaju kaze Daniel Rubino “da se strpimo jos 7 dana”.

Napomena jos pri kraju, za sve one koji se cude zasto izgleda potpuno kao Windows Phone 7, sacekajmo jos malo da vidimo sta ce se desiti na samitu 20. juna. Osim toga sto mijenjati nesto sto je vec dokazano i nagradivano kao dizajnerski najbolje?!

Mi ipak mislimo da sve ove vece stranice koji izvjestavaju o Windows Phone imaju kontakta sa Microsoft-om i vec imaju neke detalje koje mi nemamo...

izvor: WPCentral

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar