7.8.12

Windows Phone novi App Hub (Dev Center)

Od danas nama je dostupan novi App Hub za objavljivanje aplikacija, koji se zove sada Dev Center. I od danas je prijava moguca i iz BiH! Sto je veoma dobra vijest. Sve ovo sto Microsoft trenutno radi je rezultat poboljsanja sistema za objavljivanje aplikacija. I pripremanje terena za buducu verziju Windows Phone 8 operativnog sistema.

screenshot 1

Na Dev centru (stari app hub) promjenili su sve, i tako i objavu aplikacija, ako zelite sad promjeniti neke detalje na aplikaciji a ne mijenjate sami .xap fajl onda aplikacija prolazi puno brze i automatizirano kroz objaljivanje. Samim tim su ubrzali sav proces kroz koji prolazi i .xap fajl Windows Phone aplikacije. Jer sitnije detalje poput opisa i cijene aplikacije ce se puno brze pregledati ako se zna da na .xap fajlu nista nije mijenjano. 

Ovo je se dugo ocekivalo od Microsoft-a i konacno je stiglo poboljsanje. Sam proces objave i nadogradnje aplikacija su poboljsani i opisani mnogo bolje nego dosad, sada npr nemate opciju da mijenjate cijenu posebno, i mijenjanje opisa posebno, sve je sad pod “update” aplikacije. Pri tome imate mogucnosti sve kao i dosad ali ako ne dodate novi .xap fajl nadogradnja aplikacije ce biti objavljena u toku 24h. Dok nadogradnja sa promjenom .xap fajla tj. ako promjenite nesto unutar aplikacije ce trajati par dana, ali ipak brze nego do sad (oko 7 dana).

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar