15.8.12

Windows Phone Dev Center "problemi"


Par dana nakon izlaska novog Dev Center javljaju se prvi mali problemcici, koji zapravo i nisu tako mali. Zavisi kako kome. Pojavio se problem sa telefonima koji su prve generacije i koji su dosli novi iz radnje za verzijama prije "Mango", oni imaju malo drugacije certifikate od Microsofta koji su zaduzeni da "otkljucavaju" Marketplace i put do .xap fajlova na Marketplace-u. Sada nakon novih sigurnosnih mjera na Dev Center se pojavila ta greska sa novim aplikacijama, tj ko napravi update svoje aplikacije, i korisnici koji su dobili telefon sa verzijom prije Mango nece moci nadograditi aplikaciju, niti je mogu instalirati ponovo!

Ovo zvuci malo opasno ali zapravo i nije toliko strasno, za sad drzite aplikacije kako i jesu, nemojte raditi nadogradnje! jer necete moci ih izvesti, savjetujem da i ne brisete aplikacije koje se ne mogu nadograditi jer je to samo "trnutna pojava" i necete ih moci instalirati ako ih izbrisete, Microsoft radi vec na rijesenju problema. I posto je taj certifikat unutar telefona, postoji mali problem jer oni to sad moraju nekako rijesiti i vjerujem da ce rijesiti na serveru, tako da na telefonima se nista nece mijenjati. Tako da znate ako vam se pojavi "error" (greska) prilikom nadogradnje neke aplikacije, nakon izlaska novog Dev Center, da je to greska koja ce biti uklonjena.

Dobili smo dodatnu informaciju da je certifikacija aplikacija za nadogradnju (to zanima sve programere aplikacija) za sad zaustavljena radi rijesavanja problema, i bice nastavljena odma kada zavrse za popravkom.

O novostima sa ovim problemom cemo vas obavijestiti cim bude vise informacija dostupno.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar