12.8.12

Whatsapp aplikacija se vratila u Marketplace sa novom nadogradnjom


Par dana nakon nestajanja Whatsapp aplikacije i glasinama o tome kako je sa jednom Android aplikacijom bilo moguce citati Whatsapp poruke drugih korisnika, orginalna aplikacija bila je uklonjena sa Windows Phone Marketplace-a. Mi jos ne znamo razlog pravi i znamo samo da se to desilo tacno u vrijeme kada su pocele i ove glasine. Medutim aplikacija se vratila nazad u Windows Phone Marketplace sa novom nadogradnjom na verziju 2.8. i sa poboljsanjima u brzini i fluidnosti korisnickog zaslona u aplikaciji.

Whatsapp sa novom ikonom

Citali smo i o tome da ova aplikacija dobila nove "manje" probleme, i da instaliranje na verziju prije Tango na neke uredaje nije moguce. Posto mi na Balkanu imamo prosjecno 5% Tango uredaja i ja spadam u njih, zamolio bi ostale koji imaju Mango (7720, 7740) ili prijasnje verzije da isprobaju aplikaciju i da li je mogu instalirati. moguce da nas ceka uskoro jos jedna nadogradnja ako aplikacija ima problema sa starijim verzijama.
Ja kao pocetnik programer mislim ipak da je aplikacija pripremljena za novi Windows Phone 8, nova plocica (duga), nove opcije itd. Pa da ne bi bilo problema kada izade WP8 oprativni sistem, oni su to sad mozda uradili.

Whatsapp primaryImage WhatsApp
od WhatsApp Inc.
Verzija: 2.8.0.0
Cijena: Besplatno


Marketplace Link

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar