15.8.12

Microsoft Windows RT Surface u oktobru za samo 199$


Tacno ste procitali naslov clanka, Microsoft Windows 8 RT Surface u oktobru za SAMO 199$! To je preracunato NEVJEROVATNIH 314KM! Tako javlja jedan izvor iz Engadget. Microsoft je ranije prestavio dvije verzije Windows Surface-a (Windows Pro i Windows RT verziju) o kojoj smo i pisali odma po zavrsetku samita "Microsoft prestavio Surface" i u malo detaljnijem opisu i specifikacijama "Microsoft Surface opsirnije". Surface ce izaci 26 oktobra u Americi (za Europu jos ne znamo detaljnije...).

Ako izvor bude u pravu onda ce ovaj "tablet", "ultrabook", Windows RT  sa 32GB memorije, Office 2013, sa 676g "tezine", naravno u magnezijumskim (Vapor mg) kucistu koje je vrh dizajna i nije neka jeftina plastika! I sa onim sto smo opisali u ranijim clancima, za 199$ ce biti nevjerovatna cijena! Ako uzmemo za uporedu slicne uredaje Apple iPad 2 pocinje sa 399$ za 16GB WiFi model, ili 499$ ona nova verzija sa Retina zaslonom.

Naravno ovo je "slabija" verzija Windows RT, dok ima i Windows Pro verzija, koja ce imati malo bolje specifikacije, sa vise memorije itd. Nju ocekujemo malo skuplje, ali ipak kada uporedite dobijete bolji uredaj za isti novac kao kod konkurencije slabiji uredaji!

Iako Engadget tvrdi da je izvor blizak Microsoft-u, cak da je njihov clan, ipak ovo ne smijemo garantovati. Ipak je za sad glasina, ali kak ose blizi oktobar i izlazak cut cemo jos dosta novih stvari, a pogotovo zanimljivih! Tu je npr. Windows Phone 8 i 7.8 koji stizu uskoro, i ako kazem uskoro onda i mislim tako. Toliko mogu samo reci za sad, bi ce te obavijesteni blagovremeno!

izvor: Engadget

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar