21.8.12

WP7 Novosti aplikacija i novosti o aplikaciji

Nasoj aplikaciji je ovih dana bas dobro, napreduje broj download-a, broj zadovoljnih korisnika je narastao. I spremili smo vec slijedecu verziju za nadogradnju ali prvo cekamo certifikaciju koju smo pustili prije par dana i promijenili tekst u opisu aplikacije. Promjenili smo onaj dio koji se odnosi na davanje ocijene aplikaciji i zamolio sam ljude koji skidaju besplatne aplikacije, kao sto je i nasa aplikacija WP7 Novosti da ne kvare ugled ili rast neke mlade aplikacije sa losim ocijenama ako vide da je programer "mlad" ili neiskusan. Te da ne daju ocijene ispod 4 ili 5 zvijezdica takvim programerima da bi se mogli probiti na trzistu, sve ispod ocijene 4 je blacenje rada programera, jer je on ulozio dosta svog vremena i truda u aplikaciju pa makar to bila i na izgled "sitna" aplikacija, iza nje se krije dosta mozganja i kodiranja.

Screen Capture (28)Screen Capture (30)Screen Capture (27)

Da se vratimo malo na nasu aplikaciju WP7 Novosti, ona ima vec verziju 1.7 na mom telefonu, i isprobavam je, promijenio sam neke detalje koje ce vama olaksati koristenje, dodao sam npr sad vibraciju kratku kada pritisnete refresh dugme, ili jednu od onih kategorija. Slijedece sto sam uradio je da sam prilagodio bijelu temu telefona, do sad je bijela tema telefona mijenjala boju datuma ispod svakog clanka. Osim ovog dodao sam i dugme za ocijenu aplikacije u "info" tab, preko kojeg mozete jednim pritiskom doci do zaslona za ocijenu aplikacije. Sto i vidite gore na slici. Gore na slici je njemacki jezik, to je samo primjer, kod vas ako je engleski jezik telefona, bice na engleski jezik, jer je aplikacija vec ranije u ranijim verzijama "lokalizirana" na Engleski, Njemacki, i nas jezik. I uskoro kada bude dostupan BiH jezik za telefone a to ocekujemo kada izade WP8 ili u nadogradnji 7.8. Slijedeca promjena koju smo uradili jeste da smo smanjili malo ikone na stranici kategorija, plus smo naziv promjenili da se poklapa sa metro stilom tj. da bude na lijevoj strani a ne centriran.

Osim ovog slavimo preko 100 download-a nase aplikacije, ok nije to puno ali zadovoljni smo! po statistici nema ni puno WP7 kosriniska u Bosni tako da ako pogledamo ovu statistiku veliki broj ima nasu aplikaciju instaliranu.

WP7 Novosti statistika downloada aplikacije
I za kraj jos nesto sto smo primjetili na Dev Center jeste da nasa aplikacija je vec spremna za Windows Phone 8 operativni sistem. I mi smo se cudili jer WP8 jos nije ni izasao ali Microsoft je izgleda vec sve aplikacije prilagodio na WP8 i tako u opisu tehnickom pise da je nasa aplikacija za Windows Phone 7.5 i 8.0. Nadamo se daljem napretku aplikacije i na novom izgledu bloga imate direktan pristup njoj na desnoj strani pored facebook plocice ispod naziva bloga.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar