8.8.12

Primjetna poboljsanja na Windows Phone Dev Center

Juce je Microsoft tim pustio novu verziju svog Dev Center-a a mi smo odma pokusali kako radi i dise! I moramo priznati da veoma dobro sada radi i da smo veoma zadovoljni sa svim poboljsanjima. Pokusali smo prije 24h odma nasu aplikaciju WP7 Novosti objaviti i na BiH trziste koje je otvoreno od juce i aplikacija je stigla danas vec kroz sav proces, jer je Microsoft promijenio sam nacin objavljivanja aplikacije, ako se ne mijenja .xap fajl tj. sama aplikacija nego samo cijena, opis njen ili nesto drugo onda objavljivanje prolazi za najdalje 24h! Sto je ogromna razlika spram starog App Hub-a.

Sa ovim clankom zelimo i pozeliti svim domacim programerima iz BiH sretno programiranje i uspjesno objavljivanje na nasem trzistu! I pozitivna vijest za one koji su na AppaMarket i drugim "agentima" za objavljivanje aplikacija, oni mogu se prebaciti sa svojim aplikacijama na Dev Center, besplatno kako smo mi citali ali to jos nije potvrdena informacija, i moze biti da ipak nije besplatno. Ko je prijavljen na AppaMarket trebao je dobiti obavijest vec putem email-a za prebacivanje na BiH trziste Windows Phone Marketplace-a.

Danas zelim podijeliti sa vama i malo novosti o aplikaciji naseg bloga WP7 Novosti jer sada smo "online" i na BiH trzistu i pored njega i na Srbijanskom. Dostigli smo download od 100 puta sirom svijeta, i veoma dobre ocijene aplikacije na razlicitim trzistima, samo nas razocarala jedna ocijena iz Meksika od covjeka koji je aplikaciji dao 1 zvijezdicu i tim odma pokvario ugled za dalje reklamiranje u Meksiku, njegovo obrazlozenje za jednu zvijezdicu je pomalo glupo i ovako glasi "Its bit a esa reader. Only the bosnian pares news i coulnd chance. No use". Sto je po nama glupo! jer na opisu aplikacije pise ovo "This app is in Bosnian/Croatian/Serbian language, but is is localized to English! This app suites for reading the wp7novosti.blogspot.com blog about Windows Phone which is written in Bosnian language."

Sto aplicira odma na to da je aplikacija samo za nase ljude koji zive u inostranstvu i zele nase vijesti! Mislim ako on nije razumio aplikaciju i sam opis aplicira da nije za svakoga aplikacija, zar je morao davati uopste ocijenu?! Ali nema veze, nasi citaoci i korisnici zato koriste redovno aplikaciju i bitno je da su oni zadovoljni!

Na slici vidite i trzista na kojima je objavljena nasa aplikacija, spisak ide i dalje dole, ali nismo ga mogli uhvatiti u kadar. ukupno je sada sa BiH i Srbijanskim trzistem 54 drzave svijeta koje imaju mogucnost skidanja nase aplikacije. Ima par trzista koja ocekivaju posebnu paznju radi sadrzaja aplikacije i nismo zeljeli na njih aplicirati radi kompliciranog procesa objavljivanja i previse posla oko promjene aplikacije, a ta trzista su Ujedinjeni Arapski Emirati, i druge drzave u kojima su zakoni malo striktniji.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar