25.7.13

Da li Nokia priprema jos nesto novo u ovoj godini?!

Ovo pitanje vjerovatno mozemo odgovoriti sa da! Danas se pojavila fotografija novog zaslona koji je veci nego ijedan dosad na Nokia Lumia telefonima. Ispod vidimo Windows Phone znak i tipke tako da nije za neki drugi operativni koji ima Nokia kao Asha telefoni.

nokia-6-inch-phablet

Po ovoj slici ovaj zaslon iznosi oko 6” ili cak vise. Ako uporedimo sa novom Lumia 625 onda vidimo da dole tipke imaju istu velicinu ali zato zaslon dosta veci. Na ovakvom zaslonu sigurno nema smisla staviti nizu rezoluciju kao kod Lumia 625 od 480x800 piksela, vjerovatno Nokia ima telefon koji ce imati kasnije GDR3 nadogradnju koja kako glasine kruze ce imati rezoluciju od cak 1080p po kracoj strani.

Sta vidimo dalje na fotografiji jeste da je ovaj zaslon u proizvodnji! Ovakve slike smo vidjali kada su se Lumia 800, 900 i 920 prvi put se pojavili na internetu. Dali je ovo ta kombinacija telefona i tableta o kojoj kruze glasine na netu?! Nokia je prespavala segment pametnih telefona ali polako ali sigurno stizu i prestizu ostale u tome da prvi budu na trzistu tablet telefona. Sada ostaje pitanje hoce li biti trzista za ovakve telefone/tablete od 6”.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar