3.8.13

Novi Windows Phone 8 SDK dostupan

Windows Phone Development

Od juce je dostupan novi Windows Phone 8 SDK, ili bolje receno nadogradnja za dosadasnji. Za ovu nadogradnju vam je potreban Visual Studio 2012 update 2 koji skidate direktno iz Visual Studio. A Windows Phone 8 SDK skidate pod slijedecim linkom.

U ovom SDK se nalaze stvari koje su vezane za slijedecu nadogradnju Windows Phone operativnog sistema, ili GDR2. To omogucava razvijacima da koriste i te sposobnosti koje je uveo Microsoft u WP8 za svoje aplikacije. Ovaj SDK zauzima 942MB i po tome se vidi da je Microsoft dosta toga promijenio, sa ovim se poboljsava usput i stabilitet Visual Studio 2012 i Emulatori koje koristite za WP8.

GDR2 nadogradnja operativnog sistema inace treba donijeti funkcije poput FM radio koji je bio u WP7, poboljsani xbox music, Data Sense aplikacija, poboljsan stabilitet i kvalitet Skype i uopsteno VOIP razgovora, poboljsan Internet Explorer sa boljom podrskom za HTML 5, postavljanje omiljene foto aplikacije kada se kamera pali umjesto standardne i druge promjene i poboljsanja iza “zavjesa”.

Ako bude jos nekoih novosti oko ovog paketa obavijestit cemo vas u ovom clanku.

2 komentara :

  1. Mogu li ja preko ovoga update-ovati svoj htc 8x

    ReplyDelete
  2. Ne, ovo je samo za pravljenje aplikacija SDK za visual studio.

    ReplyDelete

Ostavite komentar