5.8.13

Nokia Lumia Amber ROM procurio u javnost

IMG_2516

Nokia Amber nadogradnja koja samo sto nije izasla danas se pojavila na poljskim serverima, tacnije na stranici/forumu koji je poznat po tome da uvijek imaju prvi novije ROM-ove i koji su poznati po “hakiranju” Windows Phone ROM-ova. “djtonka” je jedan od tih clanova zasluzan za vecinu, on sada je objavio nacin na koji mozete skinuti te ROM-ove za vase telefone, ali kako izgleda trenutno samo za Lumia 920 i 820.

IMG_2517
Za sve ostale, ova nadogradnja se ocekuje za koji dan, i bolje je sacekati jer ovako flesiranjem ce te izgubiti sve podatke, dok oficijelnom nadogradnjom ce te sacuvat isve na telefonu i dobiti je. Ovo ako zelite uraditi radite na vlastitu odgovornost. firmver se moze skinuti sa Nokia Care suite ko jos ima mogucnost skidanja firmvera jer je Nokia to zabranila i to pod sifrom koja pise na odgovarajucoj stranici za vas telefon

Ako bilo sta uradite sa svog telefona to radite na vlastitu odgovornost! Mi ne ogovaramo ni za sta. ROM provjereno radi na Lumia 920, brending je uklonjen, sada testiram funkcije i ostalo...

Ispod cemo dodati i link gdje imate oficijelni Nokia softver za flesiranje, njega kada upalite pisat ce vam jeli ima za vas telefon novija verzija ROM-a i ako je verzija broj 3047.0000.1326.2002 ili slican onda je to GDR2 (Amber), ovo vazi samo za Nokia Lumia (Windows Phone 8 naravno) telefone.

Novost 06.08.2013

Od danas imamo informaciju da je Nokia povukla svaki novi firmver sa Nokia Care Suite-a. bilo koji Product code da isprobate za bilo koji telefon izbacit ce samo staru tj. trenutnu verziju. Izgleda ovo su bile samo pripreme za izlazak nadogradnje. ko je uspio juce uspio je. ali ko zeli ima dosta ROM-ova na internetu da se skine i flesira sa Amber nadogradnjom, svaki signirani ROM je "siguran" za flesiranje, samo uzmite u obzir tip telefona. to je onaj broj RM-821 (Lumia 920).

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar