25.8.13

Male promjene dizajna stranice

Screenshot (32)

Od danas imamo nove promjene dizajna na stranici, minimalne su ali zelimo vas uputiti, sada smo uskladili malo bolje onu “gutu” koja je bila desno na navigaciji i prelaz do naslova nase stranice i samim tim i raspored ispod menija. Najvaznije sto mozda ne upada odma u oko jeste da su clanci sada malo siri, lakse se cita kada se ne mora svaki put prelaziti u novi red. To sto je siri clanak otvara nam mogucnost i da postavljamo sire slike koje se i bolje vide. Ove promjene su samo u Desktop verziji jer mobilna verzija nase stranice ionako prilagodena je svim mobilnim uredajima od Windows Phone 7 do Windows Phone 8.

Za ovaj korak smo se odlucili i ne samo radi veceg polja za clanke nego i radi toga sto vidimo da prosjecni vas monitor ima preko 1200 px sirine. Osim toga ovako ima sve svoj red i mir jer to je i filozofija Windows Phone-a da sve ima svoj red i da sve izgleda pregledno i jednostavno.

Ko od vas jos ne vidi novi dizajn kao na slici iznad neka refresuje stranicu dok drzi tipku za velika slova (ono kada zelite napraviti jedno veliko slovo) to ce vam skinuti stranicu nanovo i izbrisati podatke koje su bili do tad na vasem racunaru.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar