2.7.13

Facebook izlazi iz Beta verzije u punu verziju

IMG_2353

Facebook aplikacija za Windows Phone 8 je dugo bila mana operativnog sistema. Tada je Microsoft preuzeo u svoje ruke razvijanje ove aplikacije za facebook, nakon novog dizajna, novih funkcija, i mnogo posla se vidjelo i po ocijenama da je Microsoft uspio napraviti bolju aplikaciju nego sto je bila. Sada nakon nekog vremena Microsoft objavljuje ovu verziju kao zavrsnu (za korisnike), nije vise beta verzija i trebala bi raditi kako treba. Naravno postoji uvijek mjesto za popravljanje i nedostaje jos stvari ali se mora priznati napravili su korak naprijed.



Aplikacija je dostupna pod starim nazivom “Facebook”, dok postoji i “facebook beta” verzija koja ce uvijek imati neke nove funkcije a korisnici koji koriste nju ce biti beta testeri. Tako ce Microsoft odlucivati o novim funkcijama i da li su dobre ili ne prije nego sto dodu u oficijelnu aplikaciju. Tako nezadovoljni korisnici mogu ispoljavati nezadovoljstvo na Beta verziji, a ne na zavrsnoj.

Sta je sa Windows Phone 7/7.8 korisnicima to je jos neizvjesno. Microsoft je izjavio da rade na ovoj istoj verziji i za Windows Phone 7, medutim do sada nije ni beta verzija izasla. Ako bude kakvih novosti mi cemo sigurno sve vas obavijestiti.
Facebook aplikacija Facebook (beta)
od: Microsoft inc.
Verzija: 5.0.1.7
Cijena: Besplatno

Facebook aplikacija Facebook 
od: Microsoft inc.
Verzija: 5.0
Cijena: Besplatno


Mala napomena, iznad aplikaciju koju vidite, kada kliknete na nju pokazivat ce jos stariju verziju sa starim slikama, a u stvari je nova verzija. Microsoftovim serverima treba malo vremena dok prikazu slike koje su novije.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar