18.7.13

GDR2 nadogradnja spremna u Australiji i za HTC 8x

HTC-8X

Pored Samsung Ativ S sada imamo i drugi uredaj za koji je testiranje nadogradnje GDR2 zavrseno i ceka samo “ok” od Microsoft-a. To je izjavila kompanija Vodafone na svojoj stranici sedmicnih novosti o nadogradnjama. Ako sada Vodafone ima nadogradnju i pusti je, vjerovatno je da ce i Microsoft istovremeno pustiti za vse ostale otkljucane HTC 8x telefone ovu nadogradnju.

image44

Nokia u Vodafone-u se izgleda jos testira, za Lumia 720 cak nije ni stigla nadogradnjau kompaniju. Sto je veoma cudno jer je vjerovatno ista kao kod Lumia 820, to otvara prostor za brigu.

Imamo vijest da se za otkljucane HTC 8x vec pojavljuje ova nadogradnja, pogledajte i vi na svojim telefonima i oglasite se u komentarima. Ako zelite da "prisilite" telefon da pregleda ima li novih nadogradnji odete u opcije telefona i tamo ima "handy update ili phone update" tu pritisnete ono dugme da prisilite telefon da pogleda da li ima nadogradnja za vas telefon.

4 komentara :

  1. Da li netko zna kada će biti nadogradnja za 8x htc preko vips?

    ReplyDelete
  2. Bit ce vjerovatno. pitanje je samo kada ce je pregledati i pustiti, to mozes cak i upitati nekog u Vip-u. kontaktiraj ih pitaj da li imaju vec GDR2 nadogradnju i kada ce je pustiti jer otkljucani telefoni vec je dobijaju.

    ReplyDelete
  3. Moj hyltc 8x je,kupljen u telenoru ali je sada otkljucan,da li on sad vazi za otkljucan telefon?nema kod mene jos nadogradnje...

    ReplyDelete
  4. Otkljucan se misli na fabricki otkljucan tj da nije vezan za mobilnog operatera. Ako je tvoj kupljen kod nekog mobilnog operatera od njega ce doci i nadogradnja jer je ROM na telefonu jos uvijek onaj koji je i bio kod mob.operatera.

    ReplyDelete

Ostavite komentar