4.7.13

Nokia Lumia Eos/1020

Za odprilike sedmicu ce se prezentirati ovaj telefon, a mi imamo vec prvi pogled na njega. Evleaks kao i do sada je nasao sliku i objavio prvi. Evleaks je inace zurnalista koji je radio nekad i za Pocketnow i druge portale kada se odlucio da sam krene po svom.

Nokia-Lumia-1020

Nokia Eos koja (ne)zvanicno dobija naziv Lumia 1020 ovako ce da izgleda, razlika u izgledu izmedu nje i Lumia 920 jeste da na dnu i na vrhu su smanjeni oni obruci, tako je sada Nokia znak na vrhu skoro dosao do kraja telefona. Slusalica je takode na vrhu iznad znaka dok je kod Lumia 920 na sredini tog crnog obruca. Na ovoj slici izgleda i da je malo sira rupa za slusalicu. Pored toga vidimo i AT&T znako koji sugerira na to da ce ovaj telefon za pocetak biti njima ekskluzivni.

Osim toga jos jedna vazna novost koji vidimo jeste “Nokia Pro Cam” aplikacija. Mi imamo informacije da ce se ta aplikacija moci izabrati kao glavna aplikacija za kameru tako da kada pritisnete dugme za slikanje otvori se novi interfejs ove aplikacije. Znaci sa slijedecom nadogradnjom koju ovaj telefon ima u sebi to se omogucava. Ostali korisnici (Nokia kako izgleda) ce to takode moci nakon slijedece nadogradnje.

Vise informacija o ovom telefonu ce sigurno procuriti jos ovih dana, budite uz nas, a mi cemo obavijestiti kada bude nesto novije. 11. jula je zvanicno objavljivanje ovog telefona.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar