13.7.13

Nokia Lumia 1020 fotografski primjerci visoke rezolucije

U slijedecim fotografijama cemo vam pokazati sta zapravo znaci taj zum kod Nokia Lumia 1020, i sta ga cini posebnim. Neki korisnici digitalnih kamera kazu da je poput njihovih fotoaparata. Mi cemo objaviti fotografije orginalne na koje mozete kliknuti i pogledati u punoj rezoluciji, a ispod cemo jos jednom uporedo pokazati neke detalje na slici kada se zumira u fotografiju. Nazalost nas provajder smanjuje rezoluciju fotografije na maksimalno 1600 piksela duze stranice, postavit cemo fotografije na vlastiti skydrive folder pa cemo dodati link na kraju clanka. Kada otvorite nas Skydrive odaberite fotografiju i iznad imate opciju gledanja orginalne fotografije i tad ace vam prikazati cijelu rezoluciju.

nokia-lumia-1020-pro-highres-1

Ovo iznad je puna rezolucija fotografije (7136x5360), fotografija zauzima 9MB.

nokia-lumia-1020-pro-highres-1 crop

Iznad je fotografija izrezak iz pune rezolucije iste fotografije da se uvjerite koliko detalja Nokia Lumia 1020 snimi i koje nisu vidljive na prvi pogled. Ipak iako je izrezak zumiran do kraja rezolucija fotografije je 1572x916 sto je ipak dovoljno veliko i za printanje, a pogotovo za internet. Primjera radi ako uzmemo facebook, facebook smanjuje fotografije vecinom na duzoj strani 720piksela. to je ipak  2 puta vece nego sto facebook smanji, a to je samo 100% krop (izrezak) pune fotografije.

nokia-lumia-1020-pro-highres-2
nokia-lumia-1020-pro-highres-18
nokia-lumia-1020-pro-highres-14

Za kraj evo jos par primjeraka zumiranja u fotografije, uvijek je prvo cijeli kadar a druga fotografija je uvijek zumirano u fotografiju.

php8iaoca
php6pjunz
phppoo7eg
php9rcb5m
phpuojqti
phpunmtnz

Jeste li prepoznali na drugoj fotografiji gdje se nalaze ovi automobili?! Na mostu su tamo koji izgleda da je par stotina metara udaljen, a ipak mozete detaljno vidjeti kakav je tip automobila kada se zumira, cak mozete vidjeti u prozore zgrade ispred mosta iako se na orginalnom kadru fotografije skoro i ne vidi zgrada!
Sta vi mislite o ovome?! Jeli Nokia napredovala daleko da ih konkurencija nece moci stici tek tako brzo? Oglasite se u komentarima.

3 komentara :

  1. Nokia je uvek imala najbolje kamere u svojim uredjajima. Tako da su sa ovim mnogo pobegli konkurenciji.

    ReplyDelete
  2. I ja se slazem s tim da su uvijek i imali, ja sam posjedovao Nokia N95 nekada i imala je dosta bolje fotografije nego moj prosli Windows Phone HTC 7 pro. A par godina je prije proizveden.

    ReplyDelete
  3. N 95 i N 82 su imali najbolju kameru od svih telefona u toj setiji proizvodnje a i ranije. Samo je N 82 ima blic a telefoni su po perfomansama bili isti. I sad kad uporedim slike sa ovim novijim telefonima opet su bolje.

    ReplyDelete

Ostavite komentar