7.7.13

Video Amber nadogradnja na Nokia Lumia 920

Amber-Update-Lumia-920
Spominjali smo do sada malo ovu nadogradnju jer nismo znali detaljno sta ce biti u njoj i ko ce je ustvari sve dobiti, sada smo dobili par novih informacija oko toga. I uz to imamo video snimljen kako Amber nadogradnja radi na Nokia Lumia 920.

Najvaznije pitanje koje vi mozda imate jeste, kada stize?! Odgovor na to je juli - avgust. Sigurno se ne zna jos ali moguce je jos da ce stici u julu jer sve tece po planu. Ova nadogradnja vec ima na Nokia Lumia 925 i vidi se razlika u fotografijama, Amber nadogradnja ce istu kvalitetu fotografija donijeti i na Lumia 920 i Lumia 928. Video ispod pokazuje sta je zapravo sve novo u toj nadogradnji – pogledajte.


Osim fotografije sta jos poboljsava ova nadogradnja, ona donosi i Data Sense aplikaciju ali ipak samo nekim mreznim operaterima, to nece svima doci. Dolazi mogucnost odabira profila boja na displeju, slicno kao kod monitora sto postoji da se namjesti toplija slika na zaslonu ili hladnija jer zavisi od okoline sta ce gdje izgledati prirodnije, tako kada je snijeg napolju odabrat ce te hladniji profil zaslonu jer ova toplija ce izgledati ocima previse narandzasta - crvena. Pomenuta nadogradnja donosi i FM radio nazad koji je bio u Windows Phone 7 prisutan. Osim toga ekskluzivno za Nokia Lumia telefone dolaze funkcije poput duplog pritiska za otkljucavanje, sat na zakljucanom zaslonu, funkcija da u pozivu okrenete telefon i prekine zvuk, nove pozadine i Smart Camera aplikacija.

Ovo nije konacan spisak funkcija tako da uvijek moze nesto jos se dodati, jer ni mi ne znamo tacno koje jos funkcije su dodane a nisu vidljive. Na tome je Microsoft dosta radio, usavrsavaju sistem da radi jos bolje iako dobro radi.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar