9.7.13

Facebook (beta) aplikacija dobija slijedecu nadogradnju

IMG_2353
Danas je dan gdje zaredom tri velike aplikacije dobijaju novije verzije, Windows Phone izgleda da zeli napredovati sve brze ka novim funkcijama. Facebook (beta) aplikacija takoder iz Microsoft-ove kuce razvijanja danas je dobila slijedecu verziju sa novim funkcijama.
Promjene su slijedece:
  • Mogucnost brisanja nekoga iz prijatelja
  • Mogucnost uklanjanja like na stranicu neku
  • Popravljena greska koja ne resetuje notifikacije na zivoj plocici
  • Dalje usavrsavanje rada aplikacije
Facebook aplikacija je nedavno izasla iz beta verzije ali jo uvijek postoji ova beta verzija za one koje zele testirati novije funkcije unaprijed. Sada vidimo kako je Microsoft to zamislio, svi korisnici koji sada imaju beta verziju su testeri za zavrsnu verziju, na njima se “isprobava” da li te funkcije rade i da li us potrebne. U sustini veoma promisljeno uradeno.

Facebook aplikacija Facebook (beta)
od: Microsoft inc.
Verzija: 5.0.2
Cijena: Besplatno

13 komentara :

  1. Mario Pizent10 July, 2013

    Dali se zna kada ce aplikacija biti dostupna za WP7.Ova trenutna je uzas

    ReplyDelete
  2. jos uvijek nije poznato nazalost. inace bi mi prvi pisali o tome.

    ReplyDelete
  3. Ne moze se iskljucit chat.,stalno je online,sve drugo super

    ReplyDelete
  4. Ne moze se isklj chat,stalno je online,sve drugo super

    ReplyDelete
  5. I ne znam gdje bih postavio ovo pitanje pa evo ode. Jel znate oce li bit dostupan adobe flash player za wp 8? Ne mogu skoro nista gledat,trazi adobe,i jeli postoji neki drugi program sto zamjenuje adobe flash player?

    ReplyDelete
  6. Flash nije dozovljen na Windows Phone uopste. Jednostavan razlog postoji za to jer Microsoft zeli svoj Silverlight gurati umjesto Adobe Flash, a razlog pravi iza toga jeste sto Adobe Flash zauzima mnogo resursa, adobe nije bio u mogunosti napraviti nesto po zelji Microsoft-a a to je da trosi dosta manje baterije, plus resursa kao ram i procesor. Radili su cak zajedno na projektu da uvedu "novi" flash za Windows Phone ali nisu uspjeli raditi dovoljno dugo zajedno kada je Microsoft otkazao tu avanturu :) Microsoft se osim toga zalaze i za HTML5 umjesto flash, jer danas postoje toliko elemenata HTML-a 5 da se Flash komotno moze zaobici.

    ReplyDelete
  7. Chat u aplikaciji je uvijek upaljen to je normalno tako. a u pravu si da bi trebala postojati funkcija za offline ili tako nesto. Logicno je da to treba uvesti :)

    ReplyDelete
  8. E,citam za taj html svugdje,al ja nemam pojma kako to instalirat. U trgovini otvori puno tih html,pa nemam pojma sta tribam da mogu gledat,recimo filmove,serije itd. Jel mi mozes dat link ode sta da instaliram? Imam nokiu lumiu 820. Al bas svugdje trazi adobe pa nemam pojma kako se to zaobilazi. Pomazi molim te.

    ReplyDelete
  9. evo recimo za youtube imas aplikaciju koja se zove "youtube", a html je samo kod u kojem je stranica pisana, nasa je u HTML-u pisana i zato je vidis bez problema na windows phone-u. za ostalo sto zelis morat ces sam vidjeti jer ja ne znam za sta ti treba

    ReplyDelete
  10. Radi mi youtube,nego sve drugo trazi adobe. Znaci stranica koja noje pisana u html ne mogu vidit nikako? Pa kako ne izbace neki program za instalirat da se moze sve gledat.. Svi androidi nemaju taj problem a wp ima,a bas bezveze.. Nema veze,hvala ti svejedno. Pozz

    ReplyDelete
  11. jer adobe flash trosi puno resursa i microsoft ima svoj vlasititi "flash" koji se zove sliverlight, oni ne zele podrzavati nesto sto ce ti potrositi bateriju sad pa sad, samim tim ti trosi RAM, i CPU vise nego i sam sistem. a nije samo HTML podrzan u windows phone, ima jos par kao asp.net i takve stranice, znaci 99% se mog uvidjeti na windows phone. Microsoft kaze da je sve do programera koji pisu stranice jer mogu napraviti obje verzije za one koji nemaju flash ili iz nekog razloga ne mogu imati.

    ReplyDelete
  12. Aha,ok,hvala na informacijama,i oprosti sta sam te gnjavio ;)

    ReplyDelete
  13. Ma nisi me gnjavio :) ja rado pomazem gdje mogu

    ReplyDelete

Ostavite komentar