27.9.12

3 mjeseca postojanja nase aplikacije, a sutra 5 mjeseci WP7 Novosti!

SplashScreenImageTako je, danas nam mala aplikacija za Windows Phone slavi 3. mjesec postojanja, a sutra nam blog slavi 5 mjeseci postojanja. Bez vas ne bi nikad bio ovako uspjesan projekt! To sam htio reci unaprijed jer bez vas nijedne statistike ne bi bilo da vam pokazem, ne bi bilo ni aplikacije, ni vijesti! A Statistika pokazuje da je WP7 Novosti sve popularniji na cijelom Balkanu. svaki dan biljezimo sve vise posjeta. Ali da se vratimo malo na aplikaciju, WP7 Novosti aplikacija je skinuta 224 puta do danas, sto biljezi dev.windowsphone.com. Svaki dan raste broj skidanja, na pocetku je bilo 1-3 dnevno, dok je sad oko 3-7 dnevno! Zvuci malo ali je ipak puno kada se uzme u obzir koliko Microsoft malo radi na promociji svoje platforme na Balkanu. Ali kad uporedimo statistiku sa drugim aplikacijama i to popularnim kao bivsi “I’m a wp7”, sadasnja “Outsider” aplikacija ima oko 130 korisnika i izasla je prije nase aplikacije, nasa aplikacija biljezi 224 skidanja i ponovna skidanja pri tome se ne broje, tako ako skinete jednom aplikaciju jednom odbroji, a ako bi kasnije na drugi telefon skinuli nasu aplikaciju sa istim vasim Microsoft racunom onda ne bi otkucavalo slijedeci download. I broj na statistici je ogranicen do 21.09.2012 (kako kaze Microsoft iz sigurnosnih razloga). S tim da je aplikacija imala vec 21.09. 224 download-a.

Ovaj broj je tek na pocetku, jer aplikacija vec mjesec dana svaki dan zabiljezila je nekoliko skidanja, nije prosao dan u zadnjem mjesecu gdje nema ni jednog! Aplikacija ima jos mnogo ispred sebe, jos mnogo posla oko nje i poboljsavanja da vama pruzimo sto bolju uslugu vijesti! Na tome radimo cvrsto i odlucno i drago nam je za svaki vas komentar, ocijenu, sugestiju ili kritiku! Evo pogledajte kako izgleda statistika aplikacije.
statistika aplikacije 27-09-2012
Bez vas ovo nista ne bi bilo moguce! Hvala za svaki download i ocijenu koju sam dobio na dev.windowsphone.com!
Sada malo o blogu. Blog biljezi takode veliki broj posjetioca, od samog pocetka prije 5 mjeseci do danas posjecen je preko 13.650 unikatnih posjeta. unikatna posjeta na ovom blogu se odnosi na broj posjeta ogranicen po IP adresama 1 dnevno da zabiljezi. Tako ako posjetite vise puta blog danas, zabiljezit ce samo jednu posjetu. To dalje znaci da je blog zabiljezio 47.000 posjeta od svog postojanja ako ubrojimo svaku vasu posjetu. A sto je najvaznije istaci iz ovih 47.000 jeste da je vecina sa Balkana! Tako Bosna i Hercegovina biljezi ukupno 12.339 posjeta, Hrvatska odma iza sa 9.426 posjeta. Velika Britanija sa 4.641 posjeta, Srbija sa 4506 posjeta, USA sa 2.214 posjeta, Rusija sa 1.527 posjeta, Njemacka sa 939 posjeta i jos mnogo drugih zemalja kao Madarska, Bugarska, Holandija sa oko 300-500 posjeta. Slovenija me malo razocara sa tek 320 posjeta. Ostale zemlje se ipak pokazuju u ukupnom broju jer sve ostale zemlje donose oko 10.000 posjeta iako svaka od njih ima mali broj posjeta. Ipak hvala svakom posjetiocu pojedinacno!

Od ovih mjeseci koji radimo, naposjeceni je bio juni, izgleda da su teme bile prikladne! Dok poslije toga ide septembar kao drugi naj jaci mjesec. Sa blagim trendom rasta od oko 300-500 unikatnih IP adresa svaki mjesec.
I jos jedna mala novost na blogu jeste kako i sami vidite desno dugme za donacije, zelimo prosiriti nas blog malo vise internacionalno, tj sa novom domenom i za to nam treba novac. Unaprijed hvala onima koji doniraju!

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar