26.9.12

Axilis domaci programeri!

axilisDanas cemo u kontekstu jednog do sad nama poznatog programera Petra Paara, cija je aplikacija CroVijesti, koja je dobijala samo pohvale za izgradnju. Danas cemo malo opsirnije o radu Petra. Saznao sam da on radi za firmu koja se zove Axilis d.o.o.

Axilis se bavi razvojem aplikacija .NET platformi, koja je poznata svima koji imaju Windows operativni sistem. A firma je mlada, poceli su sa radom tek prosle godine, do sad su uspjeli raditi za Microsoft, u okviru Microsoft-a nude usluge treninga za Azure platformu i HTML5 programerima. Osim toga, su napravili za Plivu “cloud” oblaci servis baziran na vec spomenutom Windows Azure, napravili su takoge aplikaciju za Plivu koju cemo kasnije spomenuti.

U referenci firme se nalaze jos imena poput Hutchison 3G iz Austrije, Placeberry.com, Fotosofia.info, Calyx, favorfly.com.

Momci koji rade u firmi su svi mladi, sto je dobro za jednu firmu jer godine ipak prestavljaju jednu vrstu barijere u glavi o razmisljanju i mogucnostima, koji mladi kadrovi kao ovaj nemaju! Clanovi Axilis-a su, Bruno Kovacic, Velimir Gasparovic, Ivan Klaric, Petar Paar, Renato Jovic.

A aplikacije koje su zanimljive za nasu platformu Windows Phone, koju su ovi momci napravili su:

Zagreb prijevoz

Zagreb Prijevoz je jednostavna ali korisna aplikacija, ona ima detaljan pregled reda voznje javnih saobracaja u Zagrebu (autobuske i tramvajske linije). Tako lahko mozete pogledati kada imati slijedeci bus ili tramvaj, ili mozete po linijama pregledati i znati unaprijed kada trebate krenuti negdje. Pored ove funkcije o redu voznje imate i informacije o samom prevozu u Zagrebu, osnovne informacije i novije vijesti u posebnom tabu. Sve u svemu veoma korisna aplikacija, i ako se budem nalazio nekad u Zagrebu, bice veoma korisna! Isprobajte je!

Zagreb prijevoz aplikacija Zagreb prijevoz
od Axilis
Verzija: 1.1.0.0
Cijena: Besplatno


Marketplace Link

Peludna prognoza

Peludna prognoza je slijedeca aplikacija ove firme, koja je napravljena za kompaniju Pliva. I za vecinu ljudi ce biti ova aplikacija korisna jer nudi prognozu peludi u zraku razvrstanu po alergenima tj. drvece, trave, korovi. Ili mozete uopsteno pregledati koncentraciju peludi u zraku po dobu godisnjem, kada koji alergen se najcesce pojavljuje i kad je najjaci uticaj na zdravlje ljudi. Pored ove funkcije, aplikacija ima mogucnost odabira raznih trava, drveca, korova i dobijate dodatne informacije o tim alergenima. Veoma korisna aplikacija za ljude koji boluju od sezonskih bolesti, a sve ih je vise, tako da ce ova aplikacija biti potrebna svima. Zelili bi samo da mozda mogu programeri prosiriti obje aplikacije na sve vece gradove Balkana, to bi bilo top, za sve korisnike!

Peludna prognoza aplikacija Peludna prognoza
od Axilis
Verzija: 1.0.1.0
Cijena: Besplatno


Marketplace Link

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar