18.9.12

Windows Phone 7.8 procurio!

Konacno, nakon vise mjeseci pricanja i cekanja o ovom ROM-u, sada se pisu vijesti, sitgao je prvi ROM sa 7.8, ili bolje receno Beta verzija. Ono cemu smo se svi cudili da jos nema ni jedne, pa makar Beta verzije sa novim Start zaslonom. sada je dolso vrijeme i Jaxbot zajedno sa Dotcompt sa xda-developers su uspjeli nekako naci na tango firmveru Nokia Lumia uredaja koji je nosio firmver 12180 ovaj ROM, iskoristili su ga i napravili prvo ROM za HTC HD7 koji mozete odma skinuti i isprobati, i jos jedan ROM za Samsung Focus. Jaxbot mi je licno potvrdio da sve radi na njegovom Samsungu, dok na HTC-u ima neke probleme i neke osnovne stvari ne rade. I on se nada da ce se to uskoro srediti i da ce uskoro izaci za vise uredaja ROM-ovi sa 7.8

Verzija operativnog sistema ovog ROM-a je 7.10.8835.35. Znaci skok je napravljen sa Tango 7.10.8773 na 8835. Evo i par slika sa windowsphonehacker.com stranice koja je vijest prva objavila, ciji je urednik i jaxbot.

hd7_78_1hd7_78_2

Ove “muzge” sto vidite po slikama su pokvareni HD7 zaslon, nije do operativnog sistema. Evo slika i sa njegovog Samsung Focus, na kojem kako on kaze sve radi (manje, vise).

samsungfocus78accentchanger78

Kako vidimo na Samsung Focus, moguce je mijenjanje i boja plocica, st oje u video on potvrdio da nije moguce na HTC HD7. Jos niko od njih dovjice ne zna zasto na HTC HD7 nije moguce osnovne neke stvari uraditi. Ali ja kako poznajem xda-developers, necemo dugo jos cekati na custom ROM-ove za vecinu uredaja.

Evo za kraj i mali video sa HTC HD7 uredaja, kako se ponasa ROM.



0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar