6.2.13

Microsoft ima iznenadenje za Windows Phone 8

Notification-Center-Teaser mockup

Microsoft priprema nesto za Windows Phone 8 (7?) korisnike. Ovu sliku lijevo koju vidite je jedan zaposleni u Nokiji objavio na deviantart. Napisao je ispod
"Shh... Nesto dolazi. . . . ."
Iznad na slici vidite neke od dijelova Windows Phone operativnog sistema, poruke, pozivi, xbox, mape, store itd. Desno se vidi takode nesto malo i pise "not..." Ali ko se malo bolje razumije odma moze vidjeti na slici desno sta je u pitanju, mi smo napravili fotomontazu koja pokazuje desno aplikaciju Jaxbot-a sa WindowsPhoneHacker koja sluzi kao notifikacijski centar. Mnogo korisnika Windows Phone zele ovu funkciju jer su od ranije navikli na nju, vjerovatno iz prijasnjih operativnih sistema. Microsoft je takode izjavio prilikom pocetka prodaje WP8 uredaja da nisu stigli ugraditi notifikacijski centar ali da su to namjeravali. Sada vidimo da ce izgleda se i to ostvariti uskoro.

Sta vi mislite jeli potreban uopste notifikacijski centar u Windows Phone, ili su dovoljne zive plocie i notifikacije koje su vec tu. Jeli zaista potrebno dodavati jos jedan zaslon negdje koji bi zapisivao sve ono sto vec pise na vasim zivim plocicama? I bil to bilo olaksanje ili otezavanje koristenja telefona?

[Napomena 07.02.2013]

Izgleda da ce ovo ipak biti samo glasina jer je se saznalo da je ovaj ko je ovo postavio i objavio za "Nokiju" u stvari i ne radi za Nokiju, nego je samo student koji je ucestvovao u jednom projektu. Ostaje da vidimo MWC konferenciju pa da vidimo jeli glasina. Moguce je i da Microsoft krije informaciju pa kvari kredibilitet tog momka.

2 komentara :

  1. nazalost se ispostavilo kao malo vjerovatno... ako bude neka novija vijest objavit cemo je, uskoro ce i poceti svjetski mobilni kongres gdje ocekujemo dosta novosti o Windows Phone, a i o Nokiji i njihovom windows 8 tabletu.

    ReplyDelete

Ostavite komentar