13.2.13

Dvije gratis Xbox Live igre za vas Windows Phone

Od danas su dvije dobre igre iz sortimana Xbox Live na Windows Phone besplatne, radi se o Assasin's Creed - Altaïr's Chronicles HD i Earthworm Jim HD. Obje igre inace kostaju a danas su besplatne. Ugrabite ih dok mozete. :)
Assasin's Creed Assasin's Creed
od: Gameloft
Verzija: 1.0
Cijena: Besplatno danas!


Store Link

Earthworm Jim HD Assasin's Creed
od: Gameloft
Verzija: 1.2
Cijena: Besplatno danas!


Store Link

38 komentara :

  1. Hvala, hvala ti za ovo...
    Hoce li ako ih sad skinem zauvjek ostat besplatne ili?

    ReplyDelete
  2. hoce. na tom emailu s kojim ti je spojen telefon ce ostati zauvijek. eto uzivaj :)

    ReplyDelete
  3. Usput, pisem s fona, radi i Disqus a i Reakcije na clanak, s nadogradnjom na 7.8 je proradilo, zato, ne znam :)

    ReplyDelete
  4. ja sam skinuo ali su trial?

    ReplyDelete
  5. koje trziste koristis? Moguce da jos nije na svim trzistima. Ja sam sinoc obje skinuo sa njemackog store i obje su besplatne...

    ReplyDelete
  6. I ja sam sinoc skinuo i full su i besplatne ali danas od podne stoji da se placaju :)
    Znam da me je dobro zezalo skidanje, valjda je bilo malo preoptereceno zbog navale :)

    ReplyDelete
  7. veoma moguce da je do toga, jer programer ne moze promijeniti iz placene u besplatnu pa opet u placenu verziju za jedan dan, to je nemoguce. jer svaki put aplikacija ide u certifikaciju, a to traje barem 5 dana.

    ReplyDelete
  8. kod mene je hrvatsko,i placa se

    ReplyDelete
  9. kod mene isto sve na hrvatskom i ja sam skinuo obadvije i besplatne su ...ful verzije

    ReplyDelete
  10. nista od besplatnog :D nego htedoh pitati sta je na kraju bilo sa blootothom na 7.8 i dalje ne funkcionise? A i nema nekih razlika sem home screena i par novih boja za teme?

    ReplyDelete
  11. kako ne radi? Jesi li instalirao nanovo bluetooth share? Pokusaj ga izbrisati pa instalirati. I na koji si nacin dosao do 7.8 moguce da nisi instalirao neki od firmvera ako si npr isao putem .cab slanja metodom. Ako si preko zune dobio 7.8 onda mora raditi jer su popravili kad sam napisao clanak da su dostupne opet bluetooth share i ringtone maker u store.

    ReplyDelete
  12. isao sam sa onim programom za .cab slanje, i odradio je valjda sve... A bluetooth share ne mogu ni da vidim na marketu. Imam omniu 7

    ReplyDelete
  13. pa eto rijesenja. Procitaj clanak o bluetooth share jos jednom "bluetooth share i ringtone maker su eksluzivne aplikacije za Nokia Lumia telefone" mi ostali ne mozemo koristiti te programe "oficijelno". Postoji ne oficijelni nacin ako imas otkljucan telefon, tako da mozes instalirati .xap fajlove na njega... Tada bi mogao poslati bluetooth share na telefon ali postoji i tu mana za bluetooth share trebaju posebni Nokia fajlovi u /windows folderu na telefonu, posto je telefon zakljucan nemamo pristup tome i nemozes postaviti te fajlove u /windows folder. Ako imas skroz otkljucan telefon sa pristupom root-u to sve mozes napraviti za 1:30min.

    ReplyDelete
  14. ih onda ja odustajem od bluetootha na wp7 :D jbg ko ce se zajebavati sa tim

    ReplyDelete
  15. "ih onda ja odustajem od bluetootha na wp7 :D jbg ko cevse zajebavati sa tim" :D
    kakav car, a i slazem se sa njim! :D

    ReplyDelete
  16. Ljudi, moze li pomoc? Instalirao sam na Lumiu 710 OS 7.10.8862.144 i nece da mi radi Bluetooth Share. Kaze mi u fazanu da ne moze na ovu verziju wp?!
    Prijatelj mi ima isti tel i sve isto uradio, kod njega normalno hoce sve da radi, a kod mene nece? sve sam radio preko ZUNa!
    MOLIM VAS POMOZITE :) !!!

    ReplyDelete
  17. hmmm nemoguce :) jednostavno nije moguce da ne radi, jesi li mozda nekad imao neku beta verziju od te aplikacije na telefonui koja nije radila, ili neku ilegalnu vezijju hakovanu? samo tak oje moglo doci do tih podataka na tvom telefonu koji bi javljali da tvoj telefon jos nema 7.8 a ustvari ima. ali ako kazes imas novi sistem i nece onda je to malo veca greska, potrazi microsoftov support i odjel za windows phone, napisi primjedbu i dobit ces rijesenje za najdalje 24h. jer na softver microsoft daje kao taj support neograniceno...

    ReplyDelete
  18. milica todorovic22 January, 2014

    kako da podesim prodavnicu na nokia lumia 620 da bi mogla da skinem igrice. Trebalo je prvo da napravim microsoft nalog i to sam uradela, ali treba da podesim prodavnicu.

    ReplyDelete
  19. Kada otvorite aplikaciju trgovine (ona mala vreca) po prvi put onda ce vam se pojaviti da se prijavite na xbox life. jer pored Microsoft email-a ili nekog drugog, morate se prijaviti na xbox life koji omogucava tek pristup trgovini. to sve se javi kada otvorite trgovinu.

    ReplyDelete
  20. milica todorovic27 January, 2014

    Kada udjem u prodavnicu za nokia lumia 620 i kada hocu da skinem neku igricu pise da treba da podesim kontrolnu tablu ,,moja prodavnica", to ne znam kako da podesim.

    ReplyDelete
  21. milica todorovic01 February, 2014

    Zasto na nokia lumia 620 ne mogu preko poruke da posaljem nekom sliku, a i kada meni neko posalje sliku preko poruke ne mogu da je vidim?

    ReplyDelete
  22. Niste upalili mobilni internet na telefonu ili mobilni internet i mms postavke nisu podesene za tu mrezu...

    ReplyDelete
  23. Armin ArČi Jasarevic14 February, 2014

    da li me neko moze snimiti video ili objasniti kako instalirati igru na nokiu lumiu 520?
    puno bi mi znacilo

    ReplyDelete
  24. Poprilicno je jednostavno. Imas na start zaslonu onu malu ikonu koja izgleda kao kesa. to je trgovina. tu se skidaju sve aplikacije i igre. Kada prvi put otvoris tu aplikaciju (trgovinu)pojavit ce ti se setup kako da namjestit xbox live racun koji je potreban za igre i za trgovinu. to se zavrsi sve brzo i nakon toga kada otvoris trgovinu pise Nokia colection, aplikacije, igre, muzika. pritisnes na igre pronades sebi igru koju zelis i kada je kliknes pisat ce ti na dnu "instalirati", tu kada kliknes pocinje download i instalacija. Nakon toga ces pronaci tu igru na start zaslonu pod ikonom "igre" to je ona zelena gdje pise xbox na njoj i kontroles se pojavljuje.

    ReplyDelete
  25. I jeli imas kakav izbor da to uradis odma na tom zaslonu? ta poruka kaze da nisi uradio jos registraciju xbox live profila.

    ReplyDelete
  26. Armin ArČi Jasarevic14 February, 2014

    pise moja obitelj na web mjestu windowsphone.com i ispod zatvori.
    ja sam napravio racun na moja obitelj ali opet nista

    ReplyDelete
  27. najbolje da mi napravis screenshot svega, prvo kada udes u trgovinu sta se desava, drugo kada zelis skinuti neku igru sta pise i sve pa da vidim. ovako mi nije jasno nikako. A screenshot napravit tako sto drzis tipku za zakljucavanje i pritisnes windows tipku. napravi mi screenshot od svega i posalji mi to u emailu na wpnovosti@outlook.com

    ReplyDelete
  28. Najvaznije ako zelis da ti Windows Phone radi 100% jeste da prijavis microsoft racun neki sa telefonom. odes u postavke i u email i racuni utipkas microsoft racun. Tada neces imati nikakve probleme sa trgovinom.

    ReplyDelete
  29. Armin ArČi Jasarevic14 February, 2014

    nisam skonto kako da ti posaljem preko emaila

    ReplyDelete
  30. Da nisi slucajno usao u Kids Corner i jos si u njemu? Jer ovo inace ne bi trebalo pisati. Ja kako vidim imas ca k20 azuriranja aplikacija to je znak da si skidao aplikacije i da imaju nadogradnju vec, a to je dalje znak da si prijavljen kako treba na trgovinu. Ova poruka se samo pojavi ako zelis da "djetetu2 dozvolis pristup telefonu, a to je u Kids Corner. moras izaci u normalnu upotrebu telefona ako si jos u Kids Corner. Kod mene nikad nije postavljeno "moja obitelj" i opet radi.

    ReplyDelete
  31. a evo i link do oficijelne dokumentacije za WP8


    trgovinu. http://www.windowsphone.com/hr-HR/how-to/wp8/apps/windows-phone-store

    Ja stvarno ovo vidim prvi put i nije normalno da se pojavljuje. Postavke za "moju obitelj" su samo ako zelis da dozvolis da neko iz tvoje obitelji koristi tvoj telefon, a to ako si ulogovan kao vlasnik telefona se ne prikazuje.

    ReplyDelete
  32. Armin ArČi Jasarevic14 February, 2014

    a kako cu izaci u normalnu upotrebu?

    ReplyDelete
  33. Evo rjesenja. sve je do microsoft racuna. Ak onisi uneo datum rodenja Microsoft ti ne ce dozvoliti da skidas neke aplikacije jer ne zna koliko imas godina. Idi na postavke svog email racuna s kojim si prijavio telefon i ukucaj datum rodenja.

    Evo sta pise i u dokumentaciji o tome

    ReplyDelete
  34. Armin ArČi Jasarevic14 February, 2014

    ja sam ovaj mobitel uzeo nov u italiji i nista nisam pipo kada sam dosao da skinem neku igru ono se pojavi ono

    ReplyDelete
  35. Pa bas zato sto je nov trebas ti biti vlasnik emaila sa kojim si se prijavio na telefon. Kada si ga prvi put upalio trazilo je email neki. Taj email ne sadrzi sve potrebne podatke kao datum rodenja ili region. Morao si ga ti unijeti ako je kupljen nov. Ako nisi onda idi u postavke telefona, tamo pise "email i racuni" registruj microsoftov racun sa telefonom ako nije jos registrovan. Ako jeste onda idi u svoj email i tamo popuni profil. Ne znam sta vise da ti kazem kada je to rjesenje :) nema nista vise.

    ReplyDelete
  36. Zašto na nokia lumia 520 ne mogu da skidam igrice. Pojavi mi se nešto podesite tablu moja porodica?

    ReplyDelete
  37. Moja nokia lumia 520 je polovna kad god uđem u prodavnicu pise da se podesi moja porodica

    ReplyDelete
  38. taj problem imam i ja kada udjem na prodavnicu ono mi trazi da podesim moju porodicu ako neko zna nek mi pomogne

    ReplyDelete

Ostavite komentar