20.2.13

Ima li Windows Phone buducnost na nasim trzistima kada prodavaci vec grijese u nazivu telefona?!

Nokia Lumnia
Od davno je poznata greska da nasi ljudi sa Balkana vole da iskrive naziv nekog proizvoda, ima dosta takvih primjera a u nasem slucaju veoma je frustrirajuce da nakon toliko vremena Nokia Lumia serija se jos zove "Lumnia". Imamo primjer za vas sa lokalnog pik.ba, samo ukucajte "Nokia Lumnia" i izbacit ce vam par telefona starijih, ali i Nokia Lumia 820! Pitam se jesu li prodavaci ikako gledali na paket proizvoda, ili barem na racun kada su kupili telefon?! Detaljna informacija pred prodaju je uspjeh za prodaju.

Osim toga ovako neznanje skodi samo Nokia kompaniji i uopste trzistu Windows Phone telefona na Balkanu. Zapravo to je samo dokaz i izraz volje prodavaca koliko zele prodati Windows Phone na nasim trzistima. Sramno je da se kopija Samsunga Galaxy S 2 pise tacno kao da je orginal, a orginali i trenutno najbolji telefoni popuput Lumia 820 i 920 se pise "Lumnia". Ajd pokusajte prodati auto sa imenom Mercendes, pa ce te vidjeti smjeha od kupaca. Provjereno je da se u ovim slucajevima o "Lumnia" ne radi o stamparskim greskama nego cisto neznanje. Zato bi molio barem nase citaoce da ako vide tako nesto isprave te ljude, s tim pomazemo samo Windows Phone trzistu, samim tim cemo poboljsati i usluge Windows Phone-a na nasim prostorima.

Neki su pokusali cak i ispraviti prodavace, i to je gest za pohvaliti a pogledajte reakciju prodavaca na taj gest. Sta reci nego sramno i primitivno!
reakcija

4 komentara :

  1. meni se dogodilo da me je lik pitao da mu dam svoju Nokiu Lumix, kao on bi sebi takvu pa ga zanimaju funkcije..

    ReplyDelete
  2. ima svega :) Lumix je ja mislim marka fotoaparata ili tip fotoaparata nekog proizvodaca... :)

    ReplyDelete
  3. da..

    Ali to je pik, kad bacis pogled na prodaju skutera onda se moze naci i skuter peugeot spidfajter (speedfight), mislim da je u BiH to normalno.. Koliko sam vidio po njuskalu su vecina naziva tocno napisani

    ReplyDelete
  4. to za promjenu naziva u domace da se pise kako se cita postujem jer je to pravilo neko, mada je zastarjelo pravilo ali je pravilo. Po tom pravilu bilo bi ok vidjeti i lumija sa j, ali i tada se gubi naziv jer pretrzivaci interneta nece prepoznati lumija ili lumnia :) mogu jedino naci ove greske. A vrhunac je bio kada sam ovo vidio na prodavnici telefona

    ReplyDelete

Ostavite komentar