13.2.13

1.000 Downloada nase aplikacije i nova verzija WP Novosti

Dostigli smo 1.000 download-a nase aplikacije koja vama donosi najnovije vijesti iz svijeta Windows Phone-a na domacim jeziku. 1.000 puta vam hvala svima na tome, i hvala svima na lijepim ocijenama rejting nam se samo podize na stranici windowsphone.com u sekciji za aplikacije, i ne samo na domacim trzistima nego i na vecim trzistima imamo mali udio u kolacu :) Hvala.
Screenshot (17)
Sa ovim 1.000 download-om smo rekli da cemo vam pruziti novu verziju i jucer je bio taj dan, samo nismo stigli pisati o tome. Nasa aplikacija je prosla certifikaciju i dostigla verziju 1.8 koja vma odnosi mogucnosti novih velicina plocica, malo brze radi jer smo skratili kod i uklonili nepotrebne elemente i jos jednom komprimirali gdje smo mogli, s tim smo ustedili jos 300kb i aplikacija sada zauzima oko 450kb. U slijedecoj verziji stizu opet domaci jezici koje sam morao izvaditi na zahtjev od strane Microsoft-a. Nasao sam nacin kako ih mogu zadrzati i da ne mogu oboriti proces certifikacije. Uskoro stizu i reklame koje smo objasnili malo u proslom clanku. Taj korak je neophodan i molimo da nas razumijete ako mozete. Uskoro cemo napraviti i teme za aplikaciju, zanima li vas ta opcija? Jos par detalja o statistici, naasa plikacija je prosli mjesec skinuta 250 puta, to je prosjecno 8 downloada dnevno, s obzirom da neki dani premase 25 dok neki ne dostignu ni 3, mada je to sve ok za aplikaciju nase klase, ipak smo mi samo amateri u ovom programiranju.

Evo i par slika kako izgleda aplikacija sa novom plocicom. i sve su po redu od male do velike. i naravno pozadinu smo slikali da vidite kako izgleda i to.
Screen Capture (34)Screen Capture (33)Screen Capture (35)

Screen Capture (36)Screen Capture (32)

Sta mislite sada o aplikaciji? radi li brze? Moram napomenuti, a to nemogu dovoljno dosta puta spomenuti, aplikacija ne radi bez interneta, jer nema smisla bez interneta, dobijam dnevno odprilike 2-5 greski bas tog tipa da je aplikacija izbacila jer nema internet. Planiram uvesti i opciju da se citaju clanci bez interneta koji su vec skinuti u pozadini ali to ce potrajati malo, ima vaznijih stvari u aplikaciji koje se prije daju realizirati.

WP Novosti aplikacija WP Novosti
od Dino Borogovac
Verzija: 1.8
Cijena: Besplatno


Store Link

Napomena [14.02.2013]

Od danas je dostupna i placena verzija nase aplikacije, jer ce trenutna verzija koju koristite svi sada i koja ce dobiti uskoro nadogradnju imati reklame. Placena verzija nece imati nikakve reklame. Osim toga mora se napomenuti da besplatna verzija uzima vasu lokaciju u svrhu reklamiranja (te podatke za lokaciju uzima iskljucivo u svrhe dostavljanja sto boljih reklama i ne trosi dodatno bateriju jer windows Phone ionako snimi vasu lokaciju u pozadini za vas). To ko ne zeli ima za izbor placenu verziju. Placena verzija ce kasnije (kroz par mjeseci) imati malo bolje mogucnosti nego besplatna verzija, ali i besplatna ce napredovati, nece ostati na ovome gdje je sada.

WP Novosti aplikacija WP Novosti
od Dino Borogovac
Verzija: 1.8
Cijena: 0.99€ / 0.99$ / 8HRK / 100 RSD


Store Link

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar