10.1.13

Za Nokia korisnike koji ne mogu docekati WP 7.8 preko Zune

Nedavno smo mi pisali o tome da postoji nacin kako se moze flesirati Windows Phone 7.8 ROM (oficijelni RTM). Prije par dana je tako jedan nas citaoc i clan foruma (Jorda92) objavio u temu o nadogradnji Nokia uredaja na 7.8 dva video zapisa kako flesirati 7.8 ROM preko Nokia Care Suite i preko Navifirm. Pogledajte video sami i ako vam moze pomoci zahvalite se clanu Jorda92.

Metoda preko Nokia Care Suite



Metoda preko Navifirm



6 komentara :

  1. pa dobro,ako vec oficijelno brzo izlazi bolje ne rizikovati =D

    ReplyDelete
  2. Uvijek je bolje ne rizikovati. Ali ovo je za one koji vole rizikovati da bi imali nesto ranije nego drugi :) a u sustini nije neki rizik jer ovo rade i oni kada odneses u americi operateru da ti flesira, oni rade s ovom metodom.

    ReplyDelete
  3. Opet glasine da 7.8 izlazi 31.januara. Vidjecemo!

    ReplyDelete
  4. Citao sam ali reko necemo objaviti jer nije bas pouzdano za nase trziste. To su objavljivale neke mreze poput telestra i O2 da ce oni pustiti vjerovatno 31. Januara. A nas Balkan nema neke veze s tim :) ali nadam se ipak da je datum tacan.

    ReplyDelete
  5. Dragan Jovanovic25 January, 2013

    Postovanje, prvo pohvale na ovoj aplikaciji i forumu za ljubitelje windows phone-a, imao bih jedno pitanje, ukoliko ti je poznato, da li ce postojati nadogradnja na 7.8 za Samsung Omnia7, jer ja trenutno nemam ni za Tango nadogradnju, ne bih da menjam telefon, ali ako se ispostavi da ovaj moj model nece imati nadogradnju na 7.8, moracu da ga prodam i potrazim neki drugi model, pozdrav svim ljubiteljima windows phone-a.

    ReplyDelete
  6. Pozdrav i vama, a za Samsung Omnia 7 jos nista nije potvrdeno. Kriju sve ovo jos kao tajnu nekakvu, izgleda da je datum 31 januar siguran. 30. januara ce pustiti za Nokia Lumia 900 u Americi na mrezama AT&T, tada cemo i mi pokusati doci do svih potrebni fajlova i objavit cemo ovdje na stranici metodu kako nadograditi bez Zune programa, sa ovom metodom ce moci svi nadograditi bez obzira na prozvodaca. Potvrdeno je osim ovoga da ce stariji modeli dobiti ali malo kasnije, primjer je HTC Mozart, za njega je 100 % potvrdeno. Ali vjerujem da ce svi modeli dobiti nadogradnju pa cak i Dell Venue pro

    ReplyDelete

Ostavite komentar