16.1.13

Windows Phone Novosti forum

forum

Moramo vas nazalost obavijestiti o tome da nas nas hoster na kojem je bio hostovan forum zeznuo posteno! Neki od vas su sigurnoj primjetili da link do foruma ne radi vise. Bili smo hostali forum na stranici 000webhost.com. Prije toga nismo ni razmisljali da bi moglo doci do problema s tim hosterom jer su ocijene po netu o njemu bile ok. Od 10 ovaj hoster je imao 7.8 (koja slucajnost). Pa smo radi dobre ocijene odabrali njih. Prije par dana smo dobili obavijest od administratora da je nase mjesto blokirano na serveru radi kako oni kazu "automatskog prijavljivanja u svrhe spemovanja", drugim rijecima ovo je sr****! Jer mi se sigurno nismo automatski prijavili da bi vrsili spam i tako kocili njihov server. S malo truda otkrijem da je to njihov nacin kako zele jos vise novca izvuci od korisnika! Varaju narod i one koji placaju hosting sa ovim forama da su uradili nesto protiv "uslova koristenja" i da bi razmatrali i popravili gresku moras platiti! Tako navode u svakom od pisama.

Na upite moje da moram imati pristup ipak svojim fajlovima jer su vlasnistvo WP Novosti, jer drugacije ne pise u "uslovima koristenja" rekli su nam da moramo platiti ponovo da bi uopste mogli ukloniti nasu gresku jer smo "prekrsili uslove koristenja", dva puta sam te kratke uslove procitao i prvo vidim da nigdje ne pise da oni sticaju vlasnistvo fajlova na njihovim serverima, drugo nigdje ne pise da je zabranjeno hostovanje foruma na serveru. Po svemu sudeci oni su prevaranti koji zele samo novac iako je nas hosting bio placen jos narednih 10 mjeseci. Problem u svemu je nema nigdje stranica za zalbe ili slicno!

Bilo kako bilo mi smo postavili sad nas forum na malo "bolje" mjesto, ali problem je u tome sto nismo u mogucnosti snimiti backup starog jer nemamo pristup nikakav fajlovima, pa smo morali sve iznova. Novi forum je dobio sve kao stari, samo jos par tema fali i fale naravno sve vase prijave :( i sve ovlasti koje sam namjestao. Osim toga sto je najgore fale clanci koje ste vi objavljivali. Nadamo se da ce te moci sacekati par dana da dobijete nadogradnju nase aplikacije, a u njoj ce biti novi link do foruma, tada cemo postaviti i na stranicu link do foruma. Do tog dana ce biti sve teme postavljene i spremne za vas pa bi vas molio da se opet prijavite.

Izvinjavamo se jos jednom radi ovoga i ako bi ikako mogli sprijeciti uradili bi to ranije, vasa ekipa WP Novosti.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar