30.1.13

Svjeza glasina o WP 7.8 nadogradnji koja stize danas?!

IMG_1911

Jedna velika glasina kruzi netom trenutno, a pokrenili su je ljudi sa stranice WPDang, to je ona stranica sa koje smo vise puta vidjeli unaprijed neki uredaj, i prije nego sto je prezentiran. To je ona stranica koja je donijela do sad otkljucavanje prvih Windows Phone-a itd. Sada kazu slijedece:

Windows Phone 7.8 nadogradnja ce doci na sve starije uredaje danas, 18:00 GMT.

Mi uzizamo ovu glasinu kako i jeste, samo glasina, dok ne prodje barem ovaj dan. Sutra cemo znati jeli istina ili nije. Mada je jedno stvarno, a to je da je Microsoft izjavio u junu prosle godine da 7.8 adogradnja dolazi "na sve uredaje i direktno iz Microsoft-a." Ovo nas malo vise zanima "direktno iz Microsoft-a" jer su operateri ti koji koce napredak jer su neki od ovih telefona vec stariji i vec ih nema u prodaji kod tih operatera. Microsoft je ovo izjavio ali nikad nisu to uradili, pa zelimo da vidimo kako bi to sve uspjelo.

Sta vi mislite, moze li Microsoft okrenuti dugme i pustiti nadogradnju za sve telefone koji nisu na ugovor kod nekog operatera?! Mi vjerujemo da mogu, ali ipak postoju doza sumnje jer ima podosta telefona od prve serije, od HTC Surround, HTC Mozart, Dell Venue Pro, HTC HD7, HTC 7 PRO, Samsung..., LG..., i na kraju da ne zaboravimo cijela porodica Nokia Lumia od 510 do 900!

Jedno sto je dobro jeste ako ova nadogradnja ima isti operativni za sve telefone, kao sto je bio slucaj sa svim nadogradnjama do sad za Windows Phone, onda je i moguce. Ali ako je Nokia primjera radi u ovu nadogradnju ubacila svoje neke djelove koje nemaju HTC ili Samsung, sta onda?! Onda nekim djelom propada i metoda slanjem cab fajlovima jer bi ili bili nekompatibilni ili bi usporavali OS kao sto to vidimo danas na custom ROM-ovima, moj telefon zna ponekad na Start zaslonu ne reagovati tako brzo kada otvara neki program (u 100% slucajeva su to programi kao poruke, marketplace, email, znaci sve integrisani programi). Ostaje da vidimo sta ce se desiti - glasina ostaje glasina.

0 komentara :

Post a Comment

Ostavite komentar